5 važnih činjenica pre stavljanja implanta grudi

Hiljade žena svake godine odlučuje da uloži u sebe i podvrgne se operaciji povećanja grudi kako bi istakle svoju prirodnu lepotu. Ako razmišljate o unapređenju svog izgleda, važno je da istražite i izbegavate donošenje emotivnih odluka. Iako mediji često ističu pozitivne rezultate povećanja grudi, ovaj složeni hirurški zahvat zahteva pažljivo razmatranje.

Imperativno je da ozbiljno shvatite svaku operaciju koja uključuje opštu anesteziju i unošenje stranih materijala u telo kao deo postupka. Ako razmišljate o ulaganju u povećanje grudi, važno je da se fokusirate na sve što je uključeno, a ne samo na očekivane rezultate.

Operacija implantacije nosi određene rizike. Bez sumnje, implantati će vam pružiti željene fizičke rezultate, ali treba imati na umu da nose određene rizike. Hirurški zahvati uvek nose određeni nivo rizika. U nekim slučajevima, kod procedura povećanja grudi, mogu se javiti komplikacije poput infekcije ili ožiljaka. Da biste smanjili rizik, ključno je da pronađete kvalifikovanog, stručnog hirurga sa dobrim ugledom.

Istražite svoje opcije

Prošlo je više od pola veka otkako su uvedeni implanti grudi, i od tada se mnogo toga promenilo. Možete birati između silikonskih ili fizioloških punjenja za implante grudi. Različite vrste punjenja imaju svoje prednosti i nedostatke. Iako silikon izgleda prirodnije od fiziološkog punjenja, fiziološki implantati nose manji rizik od pucanja u poređenju sa silikonskim.

grudi

Najnovija tehnologija za povećanje grudi uključuje implante sa silikonskim gelom. Ovi mekani i fleksibilni implanti ispunjeni su gelastim silikonom niske viskoznosti, što smanjuje verovatnoću pucanja ili curenja. Obezbedite da razgovarate sa svojim hirurgom o svim dostupnim opcijama pre donošenja odluke.

Implanti nisu trajni

Iako možete očekivati da ćete uživati u implatima do deset godina, važno je napomenuti da će vam nakon nekog vremena biti potrebne dodatne operacije. Da biste osigurali svoje zdravlje i sigurnost, vaš hirurg će vam preporučiti kontinuiranu pratnju i zamenu implanta svakih deset godina.

Značajan oporavak Postupak povećanja grudi nije jednostavan i morate biti svesni da zahteva značajan oporavak. Nakon bilo kojeg kozmetičkog zahvata, očekuje se da ćete doživeti određene bolove, oticanje i

modrice kao rezultat postupka. Međutim, za razliku od podizanja lica, gde se većinom možete oporaviti samostalno, nakon operacije povećanja grudi će vam biti potrebna pomoć.

Trebaće vam pomoć pri ustajanju i ležanju u krevetu nakon operacije

Nakon što ste imali operaciju, možda nećete moći samostalno se kretati nekoliko dana. Nivo aktivnosti koji ćete moći obavljati dve do tri nedelje trebao bi biti umeren, a potpuni oporavak može potrajati do šest nedelja. Vaš hirurg će insistirati da imate neku vrstu pomoći prilikom povratka kući nakon operacije i da vam pomognu u prvih nekoliko dana.

Realna očekivanja

Pri odabiru hirurga za povećanje grudi, važno je uzeti u obzir svoja očekivanja i preference. Nakon operacije, svaki pacijent ima drugačiju ideju o tome šta želi videti kao rezultat postupka.

grudi

Važno je imati na umu da implanti mogu povećati veličinu i punoću grudi, ali ne pomažu u oblikovanju grudi. Implantant možda nije prava opcija u slučajevima kada postoji opuštanje i nejednakost kože. Možda biste trebali razgovarati o postupku podizanja grudi umesto toga.

Da biste postigli najbolje rezultate od operacije povećanja grudi, ključno je da dobro istražite pre donošenja odluke o postupku. Obratite pažnju na ove činjenice pre donošenja odluke o implatima grudi.

Ostavite komentar