5 sigurnih načina za podizanje morala zaposlenih

Studije pokazuju da gotovo polovina zaposlenih je barem donekle nezadovoljna svojim poslom, što dovodi mnoge da traže bolje prilike drugde ili stagniraju na trenutnim pozicijama.

Ako ste nedavno pokušali privući talente, znate koliko je teško pronaći pravu osobu za pravo radno mesto. Ako niste pažljivi, uskoro će postati još teže.

Unapređenjem radnog morala zaposlenih, vi i vaši kolege možete voditi srećniji i produktivniji radni život. Spremni ste da vidite kako? Onda nastavite čitati za pet praktičnih saveta o povećanju zadovoljstva zaposlenih i istovremeno povećanje produktivnosti!

Preuredite pakete kompenzacije

Prema jednom istraživanju, polovina zaposlenih ima osećaj da su nedovoljno plaćeni na poslu. Bez obzira da li su u pravu ili ne, nije suština.

Ono što je važno je da ako ne osećaju da dobijaju odgovarajuću kompenzaciju, potražiće posao negde drugde. To ostavlja vas i ostatak vašeg tima u nezgodnoj situaciji.

Bolja plata, bilo kroz bonuse ili povećanje plata, je najefikasniji način za povećanje zadovoljstva zaposlenih. Takođe, to pokazuje da ste spremni da dobro platite za dobar rad.


Prestanite se odvajati od svog tima

Veliki lideri ne smatraju da su iznad svojih zaposlenih. Umesto toga, oni se vide kao jednaki deo zajednice.

Pružite svojim zaposlenima mogućnost da upoznaju svoje nadređene. Kad god je to moguće, svratite i sastanite se sa timovima kako biste razgovarali o tome kako možete podržati njihove uloge.

Pružite često povratne informacije

Možda to ne očekujete, ali pružanje konstruktivnih povratnih informacija timu je odličan način za podizanje morale zaposlenih. Ali samo ako to radite na pravi način.

Budite specifični u svojim komentarima i pripazite da se ne fokusirate samo na negativne stvari. Iako je u redu ponuditi kritiku, pobrinite se da ona bude konstruktivna i precizna.

Investirajte u aktivnosti za izgradnju tima

Kad god je to moguće, obradujte svoj tim posebnim bonusima. Prijatnosti poput besplatnog ručka, izleta za zaposlene ili čak prenosivih centara za blagostanje – o čemu možete saznati više ovde – su zabavni i ekonomični načini da pokažete svom timu da ih primećujete i da cenite njihov trud.

Pokušajte da ove događaje organizujete redovno, jer su to zabavni načini za povezivanje vaših zaposlenih.

Recite “Hvala”

Kada je poslednji put neko zahvalio vama što dobro obavljate svoj posao? Verovatno se teško sećate. Iako zvuči jednostavno, ove dve reči mogu imati mnogo veće značenje nego što biste očekivali.

Zahvaljivanje zaposlenima nije samo izražavanje zahvalnosti; to pokazuje priznanje. Vaš tim treba videti da ste svesni njihovih veština i talenata i da ih ne uzimate zdravo za gotovo.

Često izražavajte zahvalnost i budite specifični kada to činite. Recite članovima svog tima za šta tačno im zahvaljujete, i to u javnom okruženju kad god je to moguće.

Ljudi su spremni da se angažuju iznad očekivanog za svog šefa, ali samo ako znaju da to neće biti gubljenje vremena.


Kako poboljšati moral zaposlenih i zadržati talente

Bez obzira da li vaša firma doživljava pad morala zaposlenih ili želite biti proaktivni za budućnost, imajte na umu ove savete prilikom rada sa svojim timom. Budite otvoreni i iskreni u izražavanju vašeg priznanja. Možda ćete biti iznenađeni koliko to znači vašim zaposlenima!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.