10 saveta za šminkanje za devojke sa naočarima

Devojke koje nose naočare ne treba da brinu – vaše lepe oči mogu biti istaknute tako da se ističu. Ne morate nositi sočiva da biste izgledali dobro. Ako nosite šminku koja se slaže sa vašim okvirima, definitivno ćete biti primećene. Nošenje naočara trenutno je u modi, pa ako nosite naočare sa dioptrijom, sada je pravo vreme da iskoristite ovaj trend. Sledite ova 10 saveta za šminkanje očiju koji će vaše oči istaći!

Dobro oblikujte obrve

Dobro oblikovane obrve su važne za devojke koje nose naočare, jer okviri privlače pažnju na njih. Neuredne obrve ne mogu se na bilo koji način sakriti jer se nalaze tik iznad vaših naočara. Možete koristiti bilo koji metod koji vam najbolje odgovara – bilo da je to čupanje koncem, pincetom ili depilacija voskom.

naočare

Izbegavajte preterano čupanje obrva. Ako ima praznina u obrvama zbog preteranog čupanja, možete ih popuniti olovkom za obrve koristeći lagane, peraste poteze. Crtanje jedne debele, upadljive linije čini obrve izgledaju veštački.

Ne oblikujte luk obrva previsoko, jer to daje licu večno iznenađen izraz. Koristite nijansu koja je malo svetlija od boje vaše kose kako biste izgledali prirodno. Kutijasti četkicom možete oblikovati obrvu prema željenom obliku. Da biste sprečili gubljenje oblika dlačica obrve, možete koristiti gel za obrve ili providni maskara.

Koristite neutralne nijanse za kapke

Nijansa senke za oči koju koristite trebala bi se slagati s bojom vaših okvira i bojom očiju. Nošenje svetle senke za oči može učiniti da vam oči izgledaju teško iza okvira. Takođe, boja možda neće biti vidljiva iza modernih okvira. Sigurno je odabrati tople i neutralne tonove za kapke. Sjajna senka za oči takođe je dobar izbor. Boje kao što su bež, kafa i koralne su najpogodnije.

naočare

Na pregibu oka možete naneti svetlobraon senku, dok se tamnija smeđa ili šljivasta senka može koristiti na spoljašnjem delu oka. Ista nijansa može se koristiti ispod donje trepavice kako bi se istakle oči. Za oči koje će zaista privlačiti pažnju, može se koristiti olovka boje kreme kako bi se definisala donja vodena linija oka.

Koristite puder u prahu

Izbegavajte upotrebu tečnog ili kremastog pudera jer mogu ostati na vašim okvirima i ostaviti ružne mrlje na mostu nosa i obraza. Mudrije je koristiti puder u prahu koji neće ulaziti u bore i linije. Vaš puder treba učiniti da vaša koža blista.

naočare

Za područje ispod vaših očiju koristite nijansu pudera koja je svetlija od boje vaše kože. To će sakriti tamne krugove i učiniti da područje izgleda svetlije. Na ovo nanesite korektor koristeći četkicu za korektor. Pazite da je korektor pravilno izblendan kako biste izbegli fine linije. Korektori sa žutim podtonom najbolje funkcionišu za tamne krugove.

Za kraj, možete koristiti sprej za fiksiranje kako biste sprečili razmazivanje pudera u bore i linije.

Koristite puno maskare

Nanesite barem dva sloja maskare kako biste trepavicama dali volumen. Dobra ideja je koristiti uvijač za trepavice kako biste uvili trepavice pre nanošenja maskare, tako da trepavice ne dodiruju sočiva. Ovo će takođe sprečiti razmazivanje maskare na unutrašnjosti sočiva. Maskara koja daje volumen je poželjnija od one koja produžava trepavice. Takođe, vodootporne maskare su bolje jer se neće razmazivati. Premažite korene trepavica više nego vrhove kako biste istakli oči.

naočare

Možete koristiti maskaru u boji za zabavan izgled kada izlazite noću.

Imajte na umu okvir naočara pri nanošenju ajlajnera

Ako su vaši okviri debeli, trebali biste naneti širi ajlajner kako bi se vaše oči istakle. Za tanke okvire, tanak ajlajner će dobro izgledati. Naočare sa dioptrijom mogu učiniti da oči izgledaju manje ili veće nego obično. Ako oči izgledaju manje, trebali biste naneti ajlajner oko cele oči.

Ako je širina vaših okvira veća od širine očiju, možete crtati “krilca” sa strana. Međutim, ako su vaši okviri uski, ne bi trebalo produžavati liniju oka.

Gel ajlajner je poželjniji u odnosu na druge vrste zbog lakšeg nanošenja.

Koristite hrabre boje karmina

Ako nosite naočare, hrabre boje karmina su vaš najbolji prijatelj. Jarke boje poput crvene, ljubičaste ili duboko crne mogu dodati ozbiljnost vašim usnama. Ove boje će privući pažnju na vaše usne i skrenuti je sa vaših okvira. Takođe, učiniće vaše lice drugačijim.

Koristite rumenilo

Još jedan način da skrenete pažnju sa svojih okvira je da koristite rumenilo kako biste istakli vaše obraze. Koristite tople tonove da dodate boju vašem licu i istaknete jabučice vaših obraza. To će vas učiniti da izgledate zdravo i blistavo.

Koristite toniranu hidratantnu kremu

Tonirana hidratantna krema može se koristiti da sakrije tragove na mostu nosa. Takođe, daje doterani izgled vašoj koži, čineći vaše oči lepšim. Hidratantna krema pokriva bilo kakvu neujednačenost teksture.

Dodajte sjaj na donjem kapku

Dodavanje malo sjaja na donjem kapku je odličan način da privučete pažnju na vaše oči iza okvira. Međutim, idite lagano sa bojom jer mala količina može puno toga postići.

Ajlajner u obliku mačijih očiju

Nanošenje ajlajnera u obliku mačijih očiju je bezgrešan način da naglasite vaše oči. Održavajte intenzivnu liniju blizu trepavica. Možete eksperimentisati sa različitim oblicima i dizajnima za “krilce” ajlajnera. Uzmite vremena da crtate različite oblike i uporedite rezultate u ogledalu. Ako su vaši okviri debeli i široki, možete crtati hrabre linije. Ako nosite okvire bez rama, možete napraviti duplu mačiju liniju da istaknete vaše oči. Igrajte se sa ajlajnerom za dramatične rezultate!

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.