11 najboljih načina da zaradite novac preko interneta u 2023. godini

Kako zaraditi novac online? U nastavku smo navedeli 11 najlakših načina za zaradu online u 2023. godini. Sa mikro poslovima, koristite sopstveno slobodno vreme i radite nezavisno sa bilo kog računara koji ima internet.

11 Najboljih načina za zaradu novca online u 2023. godini

11. Prodaja beleški sa predavanja

Ako ste student koji vodi detaljne beleške, zašto ih ne biste pretvorili u izvor prihoda? Prodaja beležaka može biti odličan način da zaradite novac online i pritom pomognete kolegama studentima. Mnogi studenti su spremni da plate za dobro organizovani i sveobuhvatni materijal koji im može pomoći u učenju. Da biste počeli, usredsredite se na predmete u kojima se odlično snalazite ili na kurseve koji su veoma traženi.

Vodite jasne i sažete beleške tokom predavanja, ističući ključne koncepte i važne detalje. Organizujte svoje beleške u razumljivom formatu, dodajući naslove, tačkice i relevantne dijagrame. Zatim, možete iskoristiti online platforme za prodaju vaših beleški sa studija. Potražite veb sajtove ili forume gde studenti aktivno traže materijale za učenje. Obezbedite pregled ili uzorak vaših beleški kako biste privukli potencijalne kupce.

Razmislite o postavljanju konkurentne cene za vaše beleške, uzimajući u obzir trud koji ste uložili u njihovo kreiranje. Prodajom vaših beleški, ne samo da zarađujete dodatni novac, već doprinosite i akademskom uspehu svojih kolega. Zato, sakupite svoje beleške, pokažite svoje znanje i započnite monetizaciju vaših materijala za učenje danas!

10. Razvoj aplikacija

Svakodnevna upotreba aplikacija raste iz dana u dan. Očekuje se da će tržišna vrednost aplikacija dostići 407,31 milijardu dolara do 2026. godine. Ako znate programiranje, možete se pridružiti nekoj dobroj kompaniji ili raditi kao freelancer. Međutim, ako ne znate programiranje, možete razviti aplikaciju po niskoj ceni i zaraditi novac online putem Play Store-a, App Store-a i drugih platformi. U 2020. godini, najboljih 200 aplikacija u App Store-u zarađivalo je oko 86.400 dolara dnevno.

9. Content writing

Ako umete da pišete kvalitetan sadržaj, a pritom ne morate da oktrivate svoj identitet, lice ili glas, možete postati bloger ili raditi kao content writer za časopise, veb sajtove, pa čak i kao freelancer. Krajem 2020. godine, tržišna vrednost content writing-a je iznosila oko 400 milijardi dolara, a očekuje se da će do 2026. godine dostići 500 milijardi dolara.

Postoje veb sajtovi koji su spremni da vam plate oko 100-1500 dolara po članku. Najbolji blogeri u Indiji mesečno zarađuju više od 10.000 dolara u proseku. Samo u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 31,7 miliona blogera aktivno je zarađivalo u 2020. godini.

8. Video marketing

Istraživanja pokazuju da se više od 80% podataka konzumira putem gledanja video sadržaja i video oglasa. Kompanije žele da rastu, postanu digitalne i dosegnu svoje kupce, i zato traže nekoga ko može kreirati visokokvalitetne video oglase, sakupiti savršene resurse i privući kupce putem oglasa.

Možete postati video marketing stručnjak za ove kompanije i pomoći im da rastu i zarađuju novac. Istraživanja pokazuju da video oglasi imaju veći stepen zadržavanja u poređenju sa tekstualnim oglasima. Industrija video marketinga očekuje rast do 300 milijardi dolara do 2027. godine.

7. Stručnjak za oglase

Ova prilika je nepoznata većini ljudi. Kompanije traže stručnjake za Google oglase ili Facebook Business oglase koji mogu izračunati savršen budžet za oglase, savršene oglase za određenu ciljnu grupu. Ne morate platiti nijedan dinar, kompanija će vam obezbediti finansiranje, samo trebate postaviti savršenu kampanju.

Možete postati stručnjak za Facebook oglase kako biste rangirali Facebook stranice, privukli posetu na njih. Stručnjak za oglase ima mnogo poslova na kojima može raditi, kao što su marketing, prodaja i upravljanje oglasima.

6. Praksa

Ako ste diplomirali ili ste u završnoj fazi školovanja, možete se prijaviti za prakse u velikim i malim kompanijama. U praksi dobijate projekat na određeni period i za to ćete biti plaćeni. Stičete radno iskustvo, veštine i tehnike istraživanja karijere.

Možete dobiti praksu u bilo kojoj oblasti kao što su računovodstvo, dizajniranje, digitalni marketing, prevođenje, prodaja, web development, menadžment prihoda, programiranje, montaža video materijala, režija ili bilo koji posao koji možete obavljati.

5. Virtuelni asistent

Hiljade kompanija traže nekoga ko može upravljati njihovim poslom, organizovati sastanke, zapošljavati freelancere, ali nemaju budžet za stalnog asistenta pa zato unajmljuju virtuelnog asistenta. Ovi virtuelni asistenti dobijaju određeni projekat na ograničeno vreme i za to će biti plaćeni. Početnik može zarađivati oko 4-8 dolara po satu, odnosno 10.000+ dolara godišnje, dok iskusni može zaraditi do 20-40 dolara po satu, odnosno 100.000+ dolara godišnje.

Virtuelni asistent ima mnogo poslova kao što su asistent u administraciji, asistent za pozive, asistent za društvene mreže, asistent u marketingu i mnogi drugi. Potrebno je vreme da postanete stručnjak, ali ćete steći mnogo iskustva, znanja i veština, i zaraditi dobar iznos novca.

4. Affiliate marketing

Tokom pandemije, većina ljudi je kupovala stvari online. Možete započeti affiliate marketing u bilo kojoj oblasti. U affiliate marketingu, preporučujete proizvod nekome i ako on kupi taj proizvod, dobijate proviziju u rasponu od 10-50%. Ako ste stručnjak za tehnologiju, možete započeti affiliate marketing softvera, aplikacija i drugih proizvoda.

Ako ste stručnjak za zdravlje, možete prodavati proizvode za zdravstvenu negu. Svako može započeti affiliate marketing bez obzira na godine, pol, boju kože ili bilo šta drugo. Afifliate marketing je generisao oko 20-30% prodaje digitalno u 2020. godini, a očekuje se da će dostići 50% do 2025. godine.

3. Online nastava

Pandemija je dokazala važnost online učenja. Danas svaki student uči od kuće, a internet se širi sve brže. Možete započeti sopstveni YouTube kanal za učenje. Počnite malo po malo i možete otvoriti punu organizaciju nastavnika poput Byjus, Vedantu, Unacademy i drugih.

Možete sami odrediti vreme nastave, predmete i još mnogo toga. Očekuje se da će tržište online nastave dostići vrednost od preko 319 milijardi dolara do 2025. godine.

2. Video Influenser

Možete postati kreator video sadržaja (influenser) ako imate dobar glas, a takođe možete postati kreator i ako ne želite da prikažete svoje lice ili ako nemate dobar glas, na primer na kanalu posvećenom igrama. Samo YouTube ima oko 250+ aktivnih korisnika svakog meseca i preko 1 milijarde sati gledanja svakog dana.

Možete kreirati svoj YouTube kanal i rasti povezujući se sa što više kreatora. Takođe, možete koristiti različite platforme poput Vimeo, Dailymotion, Metacafe i drugih.

1. Freelancing

Tokom ove pandemije kompanije su shvatile da mogu uštedeti novac zapošljavanjem freelancera. U freelancing-u dobijate određeni projekat na ograničeno vreme i za to ste plaćeni. U 2020. godini vrednost tržišta iznosila je oko 10 milijardi dolara, a očekuje se da će do 2025. godine dostići 20-30 milijardi dolara.

Freelanceri u proseku zarađuju oko 15 dolara po satu. Svakodnevno se hiljade poslova objavljuje na stotinama sajtova i desetine hiljada freelanera završava ove projekte i odmah dobija platu. Neki od glavnih sajtova za su fiverr.com, Freelancer.com, upwork.com, guru.com, PeoplePerHour i mnogi drugi.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.