Vodič za tajnu špijunsku rođendansku zabavu

Pokretani filmovima i knjigama o misterijama, tajni svet špijuna intrigira odrasle i decu već decenijama. Nije iznenađenje, stoga, što mnoga deca traže misterioznu zabavu povodom svojih rođendana. Evo nekoliko zabavnih načina da sprovedete temu špijunaže ili misterije i priredite svom detetu nezaboravnu proslavu rođendana.

Pozivnice

Pozivnice treba da nagoveštavaju da dolazi tajanstven dan. Zamolite goste da dođu obučeni u crne majice, mantile, naočare za sunce, odela sa kravatama ili druge špijunske rekvizite. Možete kupiti neke od tih predmeta u prodavnicama polovne robe ili prodavnicama za zabave i omogućiti deci da ih nose kada stignu na proslavu.

Da biste napravili sopstvene pozivnice za misterioznu zabavu, utisnite otisak prsta svog deteta u crnom mastilu na belom papiru. Skenirajte otisak prsta na računar, povećajte ga, a zatim ga koristite kao sliku na prednjoj strani pozivnica uz poruku poput: “Ostavi svoj trag na Spajdermenovoj špijunskoj rođendanskoj zabavi.” Stavite karte u manilsku koverte sa rečima “strogo poverljivo” ili “tajno” žigosanim na poleđini. Kao još jedan zanimljiv detalj u skladu sa temom, možete odštampati pozivnice unazad, tako da gosti moraju da ih drže ispred ogledala da bi ih pročitali.

Dekoracije

Za šemu boja, razmislite o nijansama noći, poput crne, sive, smeđe i srebrne. Umesto girlandi, možete postaviti traku za istraživanje mesta zločina. Postavite otvoreni aktovku na stol za hranu i napunite je teglicama sa grickalicama ili tanjirima i salvetama od papira.

Za pristupačne dekoracije koje možete sami napraviti, postavite crni kraft papir na zid, postavite svog deteta u trčanju naslonjenog na papir. Obrubite oko deteta krečom, a zatim ga isecite. Napravite nekoliko ovakvih silueta i okačite ih po kući. Dok deca dolaze, neka svira muzika sa temom špijunaže, kao što su pesme iz filma “Nemoguća misija” ili Džejms Bond filmova.

Pokloni za zabavu

Umesto generičkih vrećica sa poklonima, svakom detetu napravite špijunski komplet koji uključuje mali notes, olovku, tamne naočare, naočare sa maskom po uzoru na Gauča Marxa, lupu i karte za otkrivanje laži koje navodno utvrđuju istinu na osnovu temperature palca. Možete dodati i slatkiše koji prave šalu, kao što su Pop Rocks, u kesu.

Igre i aktivnosti

Kako gosti budu dolazili, obucite ih u njihove špijunske rekvizite ako već nisu obučeni u kostime. Možete svakom detetu obezbediti crni plastični šešir u stilu fedore I lažnu bradicu.

Sada je vreme za zabavu. Evo nekoliko aktivnosti koje možete organizovati:

Špijunski posteri slagalica

Kupite veliki poster, poput postera za film “Špijun iz komšiluka” ili “Klinci špijuni”. Isecite poster na delove nalik na slagalicu I dajte svakom detetu jedan ili više delova. Kao grupa, moraju da slože poster ponovo. Isecite veće delove za mlađu decu i manje delove za starije klince.

Misteriozni predmeti

Okačite zavesu na vratima. Na skrivenoj strani, postavite sto i postavite nekoliko činija sa misterioznim predmetima unutra. Na strani gde su svi ostali, neka deca naizmenično stavljaju ruku kroz zavesu, dodirujućI misteriozne predmete i zapisujućI svoje pretpostavke o tome šta su zapravo bili. Biće vam potrebni odrasli sa skrivene strane koji će držati činije za igrača da bi dodirnuo predmete u pravom redosledu. Nakon što svako dete bude imalo priliku, saznajte koje dete je imalo najviše tačnih odgovora.

Neki posebno čudni predmeti koje možete koristiti uključuju hladne, masne, skuvane špagete (da oponašaju gliste); oljušteno grožđe (očI); svilu sa nekoliko klipova kukuruza (kosa); suvu kajsiju (jezik ili uvo); oljušteni ceo paradajz (srce); karfiol skuvan do mekoće I prekriven uljem (mozak).

Preprečna staza

Stavite veštine vaših špijuna na test s preprečnom stazom. Organizujte trku koja bi mogla uključivati hodanje po balans šipkama; nošenje jajeta na kašIčici preko određene udaljenosti; držanje bejzbol palice na čelu, pritiskanje palice u zemlju I okretanje oko nje tri puta; ili puzanje ispod mini trampolina.

Pljačka laserom

Rasporedite konac ili traku preko sobe u obliku mreže, oponašajućI laserske zrake koji okružuju vredan predmet. Jedno po jedno, deca će pokušati da se provuku kroz laserne zrake kako bi uhvatili nagradu I izašli sa druge strane bez dodirivanja lasera. Ako uspeju, dete dobija da zadržI nagradu. Vreme svakog pokušaja, a igrač koji uspe s najkraćim vremenom osvaja veliku nagradu.

Deaktivacija bombe

Pokrijte pod sobe crnim balonima koje ste napunili običnim vazduhom, ne helijumom. U jedan balon umetnite puno crvenih konfeta pre nego što ga napuflate. Recite deci da moraju da probiju sve “Bombe” I igrač koji slučajno probije “Pravu bombu” (onu punu konfeta) pobeđuje.

Detektor lažI

Svako dete mora rećI grupi dve istine i jednu laž o sebi. Ostala deca moraju da pogađaju koja informacija je bila istinita, a koja lažna. Dajte deci neko vreme da smisle istine koje deluju nemoguće i lažI koje to nisu. Igrač koji uspe da prevari najviše prijatelja pobedjuje.

Špijunske umetnosti I zanati

Takođe možete usmeriti zabavu na izradu špijunskih umetnosti i zanata, kao što su dvogledi od rolni toalet papira, lažne kamere i maskiranje očiju od kartona za jaja.

Misija: pronađi tortu

Nemojte im samo dozvoliti da imaju tortu i pojedu je. Ipak, ovo je špijunski tajnički rođendan. Neka razmisle o tome. Sakrijte tortu pre nego što zabava počne. Uskoro će deca početi da pitaju gde se može nalaziti. Pošaljite ih na tajnu misiju dešifrovanja skrivenih tragova koji vode do torte. Zapečatite tragove u manilskim kovertama sa natpisima “Strogo poverljivo” ili “Tajno”.

Prvi trag može da glasi:

“Igrali ste se igara, zabavili se malo,

Sada je vreme za tortu, deco malo.

Ali gde se torta krije, možda ćete se zapitati?

Morate je pronaći, brzo, ne čekati.

U sobi sa krevetom trag se nalazi, tu gde rođendansko dete snove sniva.”

Deca tada žure ka spavaćoj sobi slavljenika i pronalaze sledeći trag.

Možete sakriti kovertu i naterati ih da je pronađu, ali budite oprezni da to ne dovede do uzbuđenog pretraživanja sobe. Ako želite da je brzo pronađu, koverta može biti vezana za balon ispunjen helijumom.

Evo primera kako bi drugi trag mogao izgledati:

“Bravo, mladi špijuni. Pronašli ste ovaj trag.

Siguran sam da znate šta treba dalje da se radi.

Treći trag je sakriven na mestu gde je svež vazduh, mesto gde tokom leta brige nestaju, nema strah.

Da sužimo stvari, malo ćemo pomoći, trag je sakriven na mestu gde sedimo mi.”

Deca tada žure napolje do stolica na travnjaku i pronalaze sledeći trag. Tragovi se nastavljaju koliko god želite.

Trenutak pre nego što dođu do poslednjeg, izvadite tortu iz skrivenog mesta i postavite je na vidno mesto u trpezariji. Možda bi bilo primamljivo sakriti je ispod kutije ili na nekom drugom tajnovitom mestu, ali razmislite koliko bi deca mogla biti uzbuđena do ovog trenutka. Ne želite grupu dece koja žuri da otkrije tortu – i možda sklizne na nju.

Poslednji trag bi mogao da glasi:

“Svi ste naporno radili, dali ste dobar odgovor.

Hajde da sada pređemo na tortu. Uzmite zalogaj svi skupa.

Molimo vas da budete oprezni i spremni da zapevate

“Srećan rođendan” našem slavljeniku dana.

Ili, ako je zabava za devojčicu, koristite ovu rimu za treću i četvrtu liniju:

“Pažljivo nastavite posle igranja ove igre, i budite spremni da pevate današnjoj slavljenici dame.”

Završite trag ovim redovima:

“Torta sada stoji u sobi gde jedemo.

Ne, ne u kuhinji, u sobi sa stolicama.”

Ako ne želite da sakrijete tortu, možete postaviti misiju da pronađu veliki poklon koji poklanjate, kao što je nova bicikla.

Misteriozne misije su zabavne za organizaciju, ali ako želite da neko drugi pripremi sve, razmotrite mogućnost da kupite unapred pripremljen set za misterioznu zabavu.

Torta

Kako bi trebala izgledati ta rođendanska torta? Mogla bi biti oblikovana kao mantil, lupa, upitnik, veliki otisak prsta sa uvijenom glazurom na vrhu, ili čak okrugla crna bomba sa iskrom “upaljačem” na vrhu. Takođe možete napraviti traku za istraživanje mesta zločina od žutog i crnog fondana i staviti je preko torte. Ako je slavljenik obožavalac Džejmsa Bonda, možete tortu ukrasiti sa “007”, “009” ili “010”, u zavisnosti od uzrasta deteta.

Ili možete naručiti od pekare da airbrush-uje siluetu mračne figure koja nosi aktovku. Da biste postigli isti izgled kod kuće, iseckajte oblik iz crnog rastegnutog fondana. Ta ista figura špijuna može se provlačiti preko torte u obliku knjige kako bi se istakle špijunske knjige umesto filmova. Rođendanska zabava vašeg deteta sa temom špijunaže može biti usmerena na određeni film ili knjigu. U tim slučajevima, odaberite tortu koja prikazuje lik ili simbol iz priče, poput torte posvećene Disney-jevom akcionom junaku, Boltu.

Druga hrana

Ako takođe planirate poslužiti slane grickalice, dajte običnoj hrani špijunska imena, poput agenta jabuka, riblji štapićI sa otiscima prstiju, tajni prsteni od lukovice, dvostruki agenti psećI sendvičI (dva hot-doga u jednom hlebu) I tople tajne sendvičI.

Bez obzira da li planirate potpunu zabavu ispunjenu aktivnostima vezanim za špijunažu ili samo želite postaviti nekoliko dekoracija I pustiti film, uživajte u velikom danu vašeg deteta sklonog misterijama.

Zaključak

Organizacija rođendanske zabave sa temom špijunaže pruža nezaboravan način da proslavite poseban dan vašeg deteta. Kroz igre, aktivnosti i dekoracije inspirisane svetom tajnih agenata, možete stvoriti dinamičnu i uzbudljivu atmosferu koja će deci pružiti nezaboravno iskustvo. Različite igre kao što su detektor laži, preprečna staza, pronalaženje tragova i špijunski zanati pružaju priliku deci da se zabave, razvijaju svoje veštine i koriste maštu.

Naravno, ne zaboravite na tortu – kreativno oblikovanje torte koja se uklapa u temu špijunaže dodatno će oplemeniti celokupno iskustvo. Od raspodele pozivnica do završnog traga koji vodi do torte, svaki segment zabave može biti prilika da se deca upuste u uzbudljiv svet špijuniranja i rešavanja tajni.

Bilo da se odlučite za pažljivo planiranu misiju sa svim elementima ili za lagani pristup sa nekoliko jednostavnih detalja, važno je da se usmerite na radost i radovanje vašeg deteta. Kroz tematsku zabavu sa špijunskom notom, stvarate ne samo uspomene koje će trajati večno, već i priliku za vaše dete da se oseća posebno i voljeno na svom velikom danu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.