Vežbe za oči

Postoji nekoliko vežbi koje mogu pomoći da se opuste oči. Možete isprobati ove vežbe kako biste oslobodili napetost i održavali zdrave oči. Ove vežbe ne zahtevaju mnogo napora i mogu se izvoditi u bilo koje doba dana.

“Uvlačenje” ili “stavljanje dlanova” preko očiju: Stavite dlanove preko zatvorenih očiju i blago pritisnite. Pokrijte oči “uvučenim” dlanovima. Otvorite oči i gledajte u tamu koju su stvorili vaši dlanovi. Ovo će opustiti umorne oči.

Počnite tako što ćete čvrsto otvarati i zatvarati oči. To uradite deset puta, dva puta dnevno.

Usredsredite se na olovku ili objekat koji držite blizu (oko 10 cm) vašeg lica, a zatim fiksirajte pogled na udaljeni objekat, pa opet pogledajte olovku – to uradite pet puta.

Oči rotirajte u potpunom krugu sleva nadesno dvadeset puta dnevno, a zatim isto uradite s desna nalevo.

Sa uspravnom glavom pomerajte oči – prvo gledajući u plafon, a zatim u pod. Ponovite 10 puta. Zatim, pogledajte skroz u levo, pa skroz u desno.

Na kraju, dišite… zaista dišite. Naše telo, pa čak i oči, pate zbog nedostatka kiseonika, a duboko disanje će ih snabdeti. Zapamtite, zdrave, svetle, sjajne oči izgledaju prelepo. Zdrave oči su bistre. Belo je zaista belo, a zenice su svetle, s glatkom kožom na kapcima i oko njih.

Napomena:

Sadržaj nije zamena za stručni medicinski savet, dijagnozu ili lečenje. Uvek se posavetujte sa lekarom ili drugim kvalifikovanim zdravstvenim pružaocem o bilo kakvim pitanjima koja imate u vezi sa medicinskim stanjem.

Ostavite komentar