Top 4 saveta za bolji izgled i bolje raspoloženje

Uz užurban način života i mnoge obaveze, briga o sebi može se osećati kao dodatna prepreka koju treba prevazići. Izgledati i osećati se dobro može izgledati nemoguće, ali postoji mnogo stvari koje bi mogle da vam pomognu da poboljšate svoje zdravlje i da se osećate najbolje.

1. Preispitajte svoju rutinu spavanja i navike

Odvojite malo vremena da razmislite o svojoj rutini i navikama spavanja i kako možete da ih poboljšate. Spavanje je jedna od najvažnijih stvari za zdrav način života. Nedovoljan broj sati ili nedovoljan kvalitet sna – može imati velike posledice na način na koji izgledate i osećate se. Nedostatak sna može dovesti do bržeg starenja vaše kože i može povećati rizik od zdravstvenih problema kao što su bolesti srca i depresija. Nastojte da spavate sedam do devet sati dnevno i isključite elektronske uređaje najmanje sat vremena pre spavanja.

2. Više se brinite o sebi kada je potrebno

Ponekad ćete možda morati da pazite na sebe više nego inače i da posvetite malo više vremena brizi o sebi. Ako želite da sačuvate svoje zdravlje i da se osećate dobro, važno je da budete u stanju da identifikujete ove trenutke i preduzmete neophodne korake da se brinete o sebi. Na primer, uzmite malo slobodnog vremena ako ste prošli kroz zauzet period na poslu ili u školi. Odvojite vreme da se nosite sa teškim ličnim situacijama i pronađite podršku koja vam je potrebna da ih prebrodite.

3. Pijte vodu

Održavanje hidratacije jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoje telo i um. Ako ne pijete dovoljno vode i ne budete hidrirani tokom dana, to može izazvati glavobolje i učiniti da vaša koža izgleda suvo, a to su samo 2 od brojnih mogućih neželjenih efekata. Teža dehidracija može dovesti do hospitalizacije i dugoročnih zdravstvenih stanja koja mogu negativno uticati na način na koji izgledate i osećate se o sebi. U proseku, ljudi bi trebalo da imaju za cilj da piju 8-10 čaša vode dnevno, ali ovo je samo smernica, a nekim ljudima može biti potrebno više u zavisnosti od faktora kao što su njihov način života, težina i visina.

4. Nađite vreme za društvene aktivnosti

Kada vodite užurban način života, može biti teško izdvojiti vreme za društvene aktivnosti. Međutim, provođenje vremena sa drugim ljudima je važan deo brige o svom zdravlju i može vam pomoći da se osećate i izgledate srećnije i zdravije. Pokušajte svake nedelje da odvojite malo vremena u svom dnevniku da biste se družili sa prijateljima, proveli neko vreme sa porodicom ili uradili nešto drugo zbog čega se osećate dobro.

Briga o sebi ponekad može se činiti izazovnom, ali mali i jednostavni koraci mogu vam pomoći da se osećate bolje ali i da se osećate kao da izgledate sjajno.

Odricanje od odgovornosti
Sadržaj nije namenjen da bude zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili lečenje. Uvek tražite savet svog lekara ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika o svim pitanjima koja imate u vezi sa zdravstvenim stanjem.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.