Razlike između pametnih satova i narukvica

Nosivi uređaji, kao što su pametne narukvice i satovi, sve su popularniji u trendu. Iako su cene pametnih satova viša nego kod pametnih narukvica, mnogi se pitaju isplati li se razlika u ceni. Odgovor na to pitanje krije se u njihovim razlikama.

Pametna narukvica

Kada razmišljate o kupovini nosivog uređaja, poput pametnog sata ili narukvice, važno je razmotriti svoje potrebe i želje. Ako tražite uređaj koji će pratiti vaše sportske aktivnosti i zdravstveno stanje, onda bi pametna narukvica mogla biti idealna opcija za vas. Sa senzorima za praćenje pulsa, koraka, kalorija i sna, pametna narukvica pruža sve potrebne zdravstvene podatke na jednom mestu.

S druge strane, ako tražite uređaj koji će vam omogućiti primanje poziva, slanje poruka i pregledavanje aplikacija, onda bi pametni sat mogao biti bolji izbor. Pametni satovi nude veći zaslon koji je pogodan za pregledavanje informacija i rukovanje uređajem.

Pametni sat

Pametne narukvice uglavnom prate sportske podatke i zdravstveno stanje putem senzora. S druge strane, pametni satovi omogućavaju primanje Bluetooth poziva (ili preko SIM kartice), reprodukciju muzike, pregled/slanje poruka u aplikacijama i druge funkcije. Drugim rečima, pametni sat je smanjena verzija mobilnog telefona ili njegov prateći dodatak.

Razlike u dizajnu. Pametni satovi uglavnom slede tradicionalni izgled analognih satova i dolaze u različitim veličinama i stilovima koji se prilagođavaju osobnom stilu korisnika. Takođe, pametni satovi često nude mogućnost zamene pojasa kako bi se još više prilagodili korisničkom stilu. S druge strane, pametne narukvice su uglavnom jednostavne i praktične, dizajnirane za sport i fitness. Narukvice obično dolaze u nekoliko boja i oblika, ali njihov izgled je često minimalistički kako bi se omogućilo ugodno nošenje tokom celog dana.

Pametni satovi imaju veće zaslone, praktičnije za čitanje informacija i rukovanje, pokretanje aplikacija. Pametne narukvice imaju manje zaslone, ali su manje ometajuće za nošenje dok se spava.

Pametne narukvice imaju prednost u pogledu trajanja baterije, jer imaju osnovne funkcije i manji broj senzora koji troše energiju. Tako da generalno govoreći, vreme između punjenja biće duže nego kod pametnih satova. S druge strane, iako su baterije pametnih satova generalno većeg kapaciteta, njihovi ekrani i funkcije zahtevaju više energije, pa trajanje baterije uglavnom varira od tri dana do dve nedelje.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.