Poređenje veličine dušeka i finansiranje dušeka

Bez obzira da li se selite u drugu kuću i kupujete nov nameštaj ili jednostavno opremate staru sobu, primetićete da je jedna stvar o kojoj morate razmisliti poređenje veličine dušeka. Pre nego što krenete u prodavnicu nameštaja, ipak, zapamtite da ćete imati različite veličine za biranje. Proučite različite veličine dušeka pre nego što donesete odluku i pobrinite se da dobro poznajete svaku od njih pre nego što se opredelite.

Dvokrevetni ili jednokrevetni

Dvokrevetni dušeci su dimenzija 39 “x 75” i obično se smatraju krevetima za decu. Takođe su odlični za dnevne krevete i skloništa i mogu biti idealni za pretvaranje kancelarije u malu gostinjsku sobu bez prevelikog žrtvovanja prostora.

Dvokrevetni dušek ekstra dužine

Dvokrevetni dušeci ekstra dužine dimenzija 39 “x 80” su praktično iste širine kao i obični dvokrevetni dušeci, ali dodatnih pet inča u dužini može napraviti značajnu razliku kada pokušavate udobno smestiti odraslu osobu; ovi kreveti su veoma česti u studentskim domovima. Pre nego što kupite krevet ekstra dužine, imajte na umu da može biti malo teže pronaći posteljinu za njih, jer će obično popularniji biti standardni dvokrevetni dušeci.

Dvostruki ili puni

Dvostruki dušeci imaju dimenzije 54″ x 75″ i obično su namenjeni paru koji spava zajedno ili pojedincu koji voli prostor za kretanje. Kada razmišljate o veličini dušeka, imajte na umu da su samo nešto veći od osnovnog dvokrevetnog dušeka, što može biti prednost ako se planira smestiti u studio ili jednosoban stan.

Kraljica

Uz veliki skok u veličini, dušeci kraljica su dimenzija 60″ x 80″ i mogu biti veoma udobni u poređenju sa sobom koja je namenjena dvokrevetnom krevetu. Dušeci ‘kraljica’ imaju šest inča više u širini i pet inča više u dužini u odnosu na dvokrevetni krevet, što pruža značajno veći prostor za udobno spavanje. U zavisnosti od toga gde premeštate krevet, trebali biste razmotriti kako ćete preneti krevet kraljica u sobu.

Kralj

Kreveti king veličine imaju istu dužinu kao i kreveti kraljice, ali nude dodatnih 16 inča u širini, što dvoje ljudi koji spavaju u njima pruža mnogo prostora za udobnost. Ovo je najveća širina koja je obično dostupna, a ovi dušeci udobno mogu smestiti dve odrasle osobe. Obavezno znate kako preneti dušek tamo gde treba i imajte na umu stvari poput stepenica ili uskih vrata.

Kalifornijski kralj

Ovo je najduža veličina dušeka koja se obično nalazi, a sa dimenzijama 72″ x 84″, ovaj dušek zauzima puno prostora. Ponovo, za osobe veće visine, kalifornijski kralj dušek može biti najudobniji, ali morate se uveriti da će se uklopiti u sobu u koju ga premestite. Za brzu poređenje veličina, imajte na umu da će mu trebati tri standardna jastuka da pređe njegovu širinu.

Pronalaženje idealnog dušeka nije jednostavan zadatak, a kada je u pitanju spavanje, želimo dobiti što bolji odmor.

Rezime

Pri odabiru dušeka važno je uzeti u obzir veličine različitih dušeka kako biste pronašli najprikladniju opciju za vaše potrebe. Od manjih dimenzija poput Twin i Twin Extra Long, do većih dimenzija poput Queen, King i California King, svaka veličina pruža određene prednosti i prilagodljivost. Važno je razmotriti prostor u sobi, udobnost za spavanje i pravilno prilagođavanje dušeka vašim potrebama. Uz pomoć pravilno odabranog dušeka, možete osigurati kvalitetan san i udobnost za sebe i svoje voljene. Posetom odgovarajućim izvorima informacija možete pronaći detaljne specifikacije i preporuke za odabir dušeka koji najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.