Otkrivena tajna: Kako postići savršeno hrskav krompir iz pećnice

Da bi krompir iz pećnice bio savršeno hrskav, ključan je postupak nakon njegovog prokuvavanja, kaže kuvar Marc Williams, osnivač škole kuvanja u hotelu The Grand York. Proces počinje tako što se krompir oguli i stavi u hladnu vodu, a potom čeka da proključa. Nakon toga, krompir se kuva oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Važno je zatim dobro ga ocediti i ostaviti da ispari sva para odnosno da se malo ohladi. Ako je krompir pun vode, neće postati hrskav.

krompir

Nedovoljno isceđen umesto da bude lepe boje i hrskav, može ostati težak i vlažan. Za postizanje savršenog priloga bitno je i dodati još nekoliko koraka u procesu pripreme. Williams savetuje da se u pećnici zagreje masnoća, pri čemu on preferira pačju mast. Nakon začinjavanja krompira, treba ga prebaciti na masnoću i peći u vrućoj pećnici 20 minuta. Na taj način se stvara korica sa svih strana, čineći ga savršeno hrskavim.

Ostavite komentar