Kako ukrasiti svoju kuću ako volite mačke: 6 sjajnih ideja

Ako ste veliki ljubitelj mačaka ovaj članak će vam biti od koristi.

Ako ste ljubitelj mačaka, zašto to ne biste izrazili koristeći sjajne uzorke inspirisane mačkama da ukrasite svoj dom? Bilo da želite potpuno naglasiti dekoraciju sa motivima mačaka ili samo dodati nekoliko suptilnih dodira tu i tamo, postoji mnogo fantastičnih ideja koje će učiniti da vaš dom izgleda spektakularno dok odajete počast jednom od najomiljenijih stvorenja na svetu. Evo šest fantastičnih načina da dodate savršen dodir vašem okruženju.

Statue mačaka

Vaš spoljni prostor takođe treba da bude ukrašen ako ste ljubitelj mačaka. Jedan sjajan način da to postignete je postavljanjem statua mačaka po vašem vrtu ili dvorištu. Možete pronaći sve – od mačaka koje stoje visoko do mačaka koje poslepodne odmaraju na suncu, i one predstavljaju uzbudljivu karakteristiku koja će privući pažnju.

Dizajni ovih skulptura su beskrajni, i takođe možete odlučiti da ih postavite unutra ako želite. Statua mačke blizu vaših vrata će biti odličan predmet, i sigurno će izmamiti osmehe posetilaca. Kroz raznovrsnost, lako možete pronaći pravu koja se uklapa u dekoraciju vašeg doma. Takođe proverite recenzije da biste napravili pravi izbor. Neverovatni prodavci idu korak dalje nudeći besplatnu dostavu kupcu nakon što obave svoju kupovinu.

Portreti mačaka

Ništa ne pokazuje vašu ljubav prema mačkama bolje od portreta istih. Bilo da koristite klasično slikarstvo ili moderniji pristup, poput printa na platnu, dodavanje jednog na vaše zidove trenutno čini svaku sobu stilizovanijom. Ako imate više mačaka, zašto ne biste odabrali veći komad koji prikazuje sve njih zajedno?

Možete ići dalje i uključiti ime mačke i nekoliko zanimljivih činjenica o njima kako bi vaši posetioci mogli saznati o vašim dragim ljubimcima. Ponekad to može biti i odlična tema za početak konverzacije.

Ako vam se ne dopadaju stvarni portreti mačaka, ali ipak želite stilski pokazati svoju ’’zahvalnost’’ prema mačkama, umetnička dela koja prikazuju mačke su odličan izbor. Možete se opredeliti za apstraktne komade sa zanimljivim mačjim štihom ili izabrati nešto tradicionalnije poput mačke koja se lenjo proteže na suncu ili mačke koja sedi na prozoru.

Nameštaj sa temom mačaka

Pokušajte da pronađete komade koji su i slatki i udobni; ovo je lakše ostvariti ako se opredelite za mekane presvlake sa crtaćima ili stilove nameštaja inspirisane samim mačkama. Potražite udobne sofe sa realističnim teksturama krzna ili naslone prekrivene kombinacijom leopard printa. Istaknite izabrane komade sa foteljama sa urezanim siluetama i širokim sedištima kao što se nalaze na modernim mačjim drvcima. Materijal treba da bude lak za čišćenje ukoliko se neka nestašna kandža slučajno pobrine za fleke ili ogrebotine. Dodavanje svakodnevnih rešenja za odlaganje kao što su korpe takođe se prelepo uklapa u domaćinski, ali funkcionalan izgled. Izaberite korpe napravljene od prirodnih materijala poput pruća, slame, jute i vrbe; ovi materijali za nameštaj dodaju teksturu vašoj sobi, ali se i dalje pridržavaju celokupne teme.

Saksije sa motivima mačaka

Saksije su divni dodaci vašem životnom prostoru i idealan način da malo spoljašnjosti unesete unutra. Nećete imati problema da pronađete saksije; one dolaze u svim vrstama veličina i oblika, uključujući i one posebno dizajnirane sa motivima mačaka. Od saksija oblikovanih kao figure mačaka do onih sa preslatkim mačjim licima.

Takođe možete izabrati suptilniji pristup i odabrati saksije sa mačjim uzorcima ili bojama. Ovo je odlično ako želite dodati malo stila bez previše očiglednosti. Za još jedan jedinstven dodir, možete napraviti sopstvene saksije koristeći materijale poput gline i keramike. Pročitajte kako da napravite svoje saksije i budite kreativni.

’’Mačkaste’’ plišane igračke

Ako tražite nešto više čarobno ili veselo, zašto ne biste nabavili plišane igračke sa motivima mačaka? One su savršene za dodavanje razigranosti bilo kojoj sobi i dolaze u svim oblicima i veličinama. Štaviše, ove napunjene mačke takođe su sjajni pokloni za svakoga ko voli mačke koliko i vi.

Bez obzira da li tražite nešto malo i jednostavno ili nešto obimnije i detaljnije, postoji mnogo opcija koje možete izabrati. Ako želite dodati ličnu ideju, možete sami napraviti svoje plišane mačke.

Prirodno, mačke su razigrana stvorenja, pa ove plišane igračke takođe čine savršene drugare za njih. Takođe mogu biti odličan način da zadržite pažnju vaše mačke kada niste kod kuće, i možda ih čak nauče da ih zavole. Osim toga, zadovoljava lovačke i radoznale instinkte mačaka.

Mačkaste vešalice za vrata

Potrebe za odlaganjem u domu mogu se razlikovati od osobe do osobe, i zbog toga može biti izazovno pronaći rešenje koje zadovoljava sve potrebe. Rešenje može doći u obliku vešalica za vrata.

One su sjajne za organizaciju svega, od ključeva i novčanika do odeće, knjiga i ostalog. Dolaze u svim oblicima, veličinama i stilovima, i takođe se mogu personalizovati sa fotografijama, citatima ili bilo čime drugim što želite.

Ove vešalice su idealne za održavanje vašeg doma bez nereda, istovremeno dodajući dašak zabave inspirisan mačkama svakoj sobi. Takođe olakšavaju pronalaženje potrebnih stvari u samo nekoliko sekundi. S obzirom na beskrajne dizajne na tržištu, možete odabrati stil koji će se uklopiti sa ostatkom dekora vaše kuće.

Međutim, kvalitet treba uzeti u obzir pri izboru jer on određuje vek trajanja same vešalice. Takođe možete se odlučiti za vešalicu po meri kako biste bili sigurni da je prilagođena vašim željama.

Uređivanje vašeg doma sa temom mačaka uvek je zabavno i može dodati puno karaktera vašem prostoru za život. Bez obzira da li tražite suptilne dodire ili upadljivije komade, postoji mnogo načina da osvežite bilo koju sobu. Postoji mnogo zabavnih dekoracija sa temom mačaka, od nameštaja po meri do saksija oblikovanih kao mačke i plišanih igračaka.

U ovom tekstu nadamo se da je se pronašao svaki ljubitelj mačaka i da će neki od ovih praktičnih saveta rado iskoristiti.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.