Lista glumaca u seriji ”Mućke”

“Mućke” je britanska humoristička serija koju je stvorio Džon Saliven, a originalno se prikazivala od 1981. do 2003. godine. Serija prati avanture dva brata, Del Boja i Rodnija Trottera, dok pokušavaju stvoriti bogatstvo prodajom raznovrsnih proizvoda u Pikamu, radničkom delu južnog Londona. Serija je poznata po nezaboravnim likovima, duhovitom humoru i dirljivim trenucima.

Evo spiska nekih ključnih likova u seriji “Mućke”, zajedno sa kratkim opisom svakog i imenom glumca koji ih je tumačio:

1. Del Boj Troter (Dejvid Džejson) – Del Boj je harizmatični i duhoviti stariji brat Rodnija Trottera. On je trgovac koji uvek traži priliku za sledeći veliki uspeh, često upadajući u nevolje zbog svojih spletki. Uprkos svojim manama, ima zlatno srce i odan je svojoj porodici.

2. Rodni Trotter (Nikolas Lindherst) – Rodni je mlađi brat Del Boja i često igra ulogu glasnog razuma u ovom dvojcu. On je pametan po pitanju knjiga, ali ponekad naivan, često se upuštajući u Del Bojeve spletke. Tokom serije, on sazreva od dečka u odraslog čoveka, pronalazeći ljubav i osnivajući sopstvenu porodicu.

3. Deda (Lenard Pirs) – Deda je stariji i pomalo smeteni ujak Del Boja i Rodnija. Često se viđa kako dreme ili neshvatljivo posmatra svet oko sebe, ali istovremeno predstavlja izvor mudrosti i utehe za svoju porodicu.

4. Triger (Rodžer Lojd-Pak) – Triger je glupav, ali dobrodušan prijatelj Del Boja, koji uvek izgleda da ima novi posao ili hobi. Poznat je po svojem prepoznatljivom glasu i izrazu koji često koristi: “Dobro, Dejv?”

5. Bojsi (Džon Čalis) – Herman Obri “Bojsi” Bojs, poznat kao Bojsi, je nadmeni i lukavi poslovni čovek koji uvek traži načine da brzo zaradi novac. Često je u sukobu sa Del Bojem i Rodnijem, ali povremeno im pomaže kada mu to donosi korist.

6. Marlen Bojs (Sju Holndres) – Marlen je Bojsijeva supruga i predmet želja mnogih muškaraca. Ona je glamurozna i koketna, ali istovremeno žestoko štiti svog muža i svoju porodicu.

7. Rakel Terner (Tesa Pik-Džouns) – Rakel je ljubavni interes Rodnija, a kasnije i njegova supruga. Ona je ljubazna i inteligentna žena koja radi kao pevačica i glumica, pomažući Rodniju da sazri i postane samouvereniji.

8. Čika Albert (Baster Merifild) – Čika Albert je ekscentrični i mrzovoljni ujak Del Boja i Rodnija. On je bivši mornar koji voli pričati svojoj porodici priče o svojim avanturama, ali ponekad može biti i malo naporan. Poznat je po izrazu koji često koristi: “Tokom rata…”

9. Kasandra Trotter (Gvinet Strong) – Kasandra je Rodnijeva supruga i ljubav njegovog života. Ona je inteligentna i smirena, često delujući umirujuće na svog muža. Takođe pomaže u vođenju porodičnog biznisa, firme za ketering.

10. Denzil Tulsar (Pol Barber) – Denzil je prijatelj Del Boja koji radi kao vozač kamiona. Često je predmet šala Del Boja i Rodnija, ali istovremeno je veran i dobrodušan.

11. Miki Pirs (Patrik Mari) – Miki je prijatelj Del Boja poznat po svojim elegantnim odelima i ženskaroškim manirima. Često pokušava impresionirati Del Boja svojim najnovijim osvajanjima, ali istovremeno je odan prijatelj.

12. Roj Slejter (Džim Brodbent) – Roj Slejter je korumpirani policijski službenik koji često dolazi u sukob s Del Bojem i Rodnijem. On je bivši školski drug njih dvojice i uživa u pokušajima da ih prevari, ali na kraju ga Trotter braća nadmudre.

Mućke

“Mućke” su bile voljena humoristička serija koja je osvojila srca publike tokom više od dve decenije. Njene ikonične ličnosti i duhovit humor su je učinili jednom od najtrajnijih i najvoljenijih emisija u britanskoj televizijskoj istoriji.

Ostavite komentar