5 jednostavnih saveta za žene kako da ostanu zdrave prilikom selidbe

Nekada su žene smatrane slabijim polom. Danas, sve više žena preuzima važne uloge u svojim porodicama, radnim mestima i zajednicama. Zapravo, neke žene se bolje snalaze od većine muškaraca u određenim poslovnim i sportskim područjima. Ali bez obzira na to koliko ste danas uspešne, niste imune na oboljenja tokom selidbe.

Imaćete puno zadataka kada odlučite da se preselite. Čak i ako planirate angažovati agencije za selidbe kako bi vam pomogle u selidbi na velike udaljenosti, očekujte da ćete još uvek morati nadgledati njihov rad i upravljati drugim odgovornostima kod kuće.

Kako biste osigurale da vaše zdravlje ne bude ugroženo na bilo koji način, obratite pažnju na sledeće savete koji će vam pomoći da ostanete zdrave tokom celog procesa.

Postepeno realizujte zadatke

Kao što je pomenuto, imaćete dugačak spisak obaveza prilikom selidbe. Nakon što odlučite da vam je potrebna nova kuća, trebate raditi na budžetu, obavestiti decu o selidbi i početi tražiti stručnjake koji će vam pomoći.

Umesto da sve ove zadatke obavite u jednom sedenju, postepeno ih realizujte. Izbegavajte pakovanje svih vaših dragocenosti u jednoj noći jer to može dovesti do stresa i loših rezultata.

Bolje rešenje je prilagoditi svoj raspored kako biste mogli da obavite više zadatka tokom nedelje. Svaki dan provedite najmanje dva sata u pakovanju svojih dragocenosti i još jedan sat razmišljajući o budžetu. Na taj način ćete izbeći stres jer ne forsirate svoj um i telo da obavljaju previše stvari odjednom.


Uključite omiljenu muziku

Priprema za selidbu može postati dosadna tokom vremena. Iako će vaša porodica biti uzbuđena kada saopštite da će se selidba desiti u narednih šest meseci, vremenom može izgubiti motivaciju za pomoć.

Da biste sprečili da se to dogodi tokom vaše selidbe, uključite omiljeni CD ili podesite telefon na glasnu jačinu. Plesanje uz muziku je odličan način da se oslobodite stresa i poboljšate raspoloženje. Slušanje muzike dok pakujete dečje igračke može olakšati i opustiti zadatak.

Uvek pijte vodu – mnogo vode

Nije potrebno da budete naučnik da biste znali koliko je voda važna za vaše telo. Više od polovine vaše telesne mase čini voda, i nedostatak vode u organizmu može dovesti do bolesti i poremećaja.

Kada obavljate zadatke za selidbu, na primer čišćenje soba u kući, uvek imajte pri ruci flaširanu vodu ili čašu za piće. Budući da se dosta znojite tokom selidbe, trebate piti što više vode kako biste nadoknadili tečnost koju vaše telo gubi.

Nemojte preskakati obroke

Bez obzira na to koliko ste zauzeti tokom selidbe, nikada ne preskačite obroke. Uvek treba da započnete dan sa uravnoteženim i zdravim doručkom. Hrana koju konzumirate ujutro može vam pružiti energiju za ceo dan, zato se pobrinite da se dobro snabdeveni energijom.

Ako se selite sa porodicom, pobrinite se da svako i dalje zadovoljava svoje nutritivne potrebe čak i tokom selidbe. To je posebno važno za decu.

Ponesite grickalice na dan selidbe

Ako trebate putovati satima kako biste stigli do nove kuće, ponesite sa sobom zdrave grickalice. Uzmite svoje omiljene posude za hranu i napunite ih mešanim orašastim plodovima i nekim musli štanglicama. Kao opcije takođe su odlični kelj čips i voće.

Ako se prevozite automobilom, razmislite o tome da ponesete sopstvenu hladnjaču. Napunite je voćnim sokovima ili vodom.

Ponesite grickalice sa sobom na dan selidbe da biste bili sigurni da ćete imati nešto za grickanje bez obzira na to koliko je gužva u saobraćaju. I budući da nosite svoje grickalice sa sobom, nećete morati da kupujete bilo šta tokom puta, što znači uštedu novca.

Zdravlje je bogatstvo

Bez obzira na to koliko je hitna vaša selidba, to ne sme biti razlog da rizikujete svoje zdravlje. Biti bolestan na dan selidbe nije samo stresno – ova bolest može postati razlog za kašnjenje u napretku i može zahtevati da potrošite više novca nego što ste očekivali.

Izbegavajte ovakav scenario tako što ćete koristiti ovaj članak kao vodič. Zapamtite, zdrava selidba je efikasna selidba!

Ostavite komentar