Kako ostati “održiv” kao ljubitelj mode

Kako ostati “održiv” kao ljubitelj mode je sve važnije pitanje za potrošače. Iako se termin “održiv” sve više koristi, nedostaje standardizacija i regulacija. Najbolji savet je postavljati pitanja i zadržati zdravu dozu skepticizma. Nakon toga, kada ste stekli bolje razumevanje ovog koncepta, možete kupovati odeću i dodatke koji se podudaraju sa vašim ličnim vrednostima.

Prirodni materijali

Jedan od najboljih načina da ostanete “In” kao pravi ljubitelj mode je kupovina odeće koja je napravljena od prirodnih materijala. Kada kupujete odeću koja nije napravljena od prirodnih vlakana, ona može sadržati mnogo štetnih hemikalija ili olova. Zbog toga je važno kupovati odeću koja se proizvodi od obnovljivih resursa, kao što su organski pamuk ili reciklirani materijali. Kupovina prirodne modne odeće takođe je važna za životnu sredinu. Kupovina prirodne odeće je sjajan način da zaštitite životnu sredinu i zdravlje svog tela.

Sintetička fosilna goriva

Ako kupujete nove komade odeće, bolje je birati održivije predmete. Sintetička vlakna proizvedena od fosilnih goriva se razgrađuju godinama. Iako su prirodni materijali odličan izbor, nisu uvek tako efikasni kao što se čini. Na primer, organski pamuk troši znatno manje vode i ne sadrži hemikalije. Takođe, trebali biste tražiti sertifikate za odeću koju kupujete.

Koristite izdržljive materijale

Možete kontaktirati službu za korisnike određenog brenda i zamoliti ih da razmotre korišćenje održivih materijala. Možete ih kontaktirati putem društvenih medija ili putem telefona službe za korisnike brenda. Za efikasniji način kontaktiranja brenda, možete koristiti predložak koji je kreirala Fashion Revolution. Ako se osećate nelagodno da direktno pišete brendu, možete koristiti e-mail adresu koju je kompanija pružila.

Ekološki prihvatljivi materijali

Možete takođe direktno kontaktirati brendove i zatražiti više ekološki prihvatljivih materijala i proizvoda. Takođe možete koristiti svoj nalog na društvenim medijima da biste stupili u kontakt sa kompanijom. Postoji mnogo načina da kontaktirate brend, a većina će biti voljna da pomogne. Ako želite direktno da se obratite brendu, pobrinite se da im napišete.

Napomene

Kao pravi ljubitelj mode, znate da možete biti ekološki osvešćeni. Međutim, možete učiniti i više. Na primer, možete kontaktirati brendove i zamoliti ih da stvaraju više ekološki prihvatljivih proizvoda. Možete čak i direktno pisati kompanijama, tražeći od njih da naprave svoje proizvode. Takođe možete pomoći volontirajući u lokalnoj radnji sa već korišćenom odećom.

Ostavite komentar