Ideje za uskršnju dekoraciju

Bliži nam se Uskrs. Poznata je tradicija farbanja jaja, kao i brojne tehnike koje postoje za farbanje jaja, ali uvek želimo da pored jaja imamo i zanimljivu uskršnju dekoraciju.

Za vas smo spremili nekoliko ideja kako da ukrasite sto za praznike, i svojim ukućanima priredite Uskršnju čaroliju.

Ova dekoracija posebno će biti zanimljiva najmalađima, ali ni oni stariji neće biti ravnodušni.

Pecivo u obliku šargarepe

Nešto što možete da poslužite tokom Uskrsa, a da bude ujedno zanimljivo i ukusno, jesu pecivi šargarepe. Smesu možete napraviti kao i za kiflice
koje ste pravili, ali potrebno je da unutra postoji šupljina. Unutrašnjost možete filovati različitim filovima, od ruske do urnebesa, ili nešto što vi volite. Za dodatnu dekoraciju možete iskoristi neko zelenilo.

Lale

Popularno cveće za uskršnju dekoraciju jesu lale. One su same po sebi prelepe, ali vi možete upotrebiti svoju maštu i dodatno ih dekorisati. Možete ih smestiti u neku prelepu staklenu vazu, svakako će delovati otmeno pored korpice sa jajima, ili možete od njih napraviti venčić.

Staklena posuda sa jajima

Još jedna od ideja jeste staklena posuda ispunjena plastičnim jajima ili čokoladnim. U marketima ovih dana možete pronaći različita čokoladna jaja ili bombone. To jako lepo može izgledati na vašem stolu kada se smestu u neku providnu staklenu teglicu, koju uvek možete dodatno dekorisati nekim trakicama ili čime god vi želite.

Sveće u ljuski jajeta

Ljuske od kuvanih jaja možeze iskoristiti da napravite sveće. Za ovu ideju morate malo bit vešti, ali nije tako teško napraviti. Potrebno je da budete pažljivi sa ljuskama, da budu prepolovljene na pola i ispunite ih voskom kako bi se formirala sveća. Zanimljivo izgleda kada ih postavite u kartonoskoj ambalaži u kojoj ste već kupili jaja.

Salvete za Uskrs

Takođe ovih dana u marketima možete pronaći uskršnje slavete, koje su uvek zanimljive kada se postave na stolu, ali možete dekorisati i one koje već imate.
Posebno se lako dekorišu salvete od materijala. Možete ih vezati nekom tračicom i dodati jedan cvet lale, ili napraviti zanimljiv držać salvete uz pomoć uskršnje dekoracije.

Stare kofice kao saksije za cveće

Nemojte bacati stare kofe ili neko posuđe koje može izgledati zanimljivo. Iskoristite ih da zasadite zumbule u njih. Delovaće baš zanimljivo, a takođe smanjićete bacanje stvari, i tako štedite vaš novac.

Pustite mašti na volju, proleće je i inspiracija je svuda. Iskoristite postojeće stvari i dekorišite vaš sto tokom praznika.

Ostavite komentar