Četiri saveta za glatku kožu

U današnjem svetu, Instagram i aplikacije za uređivanje fotografija mogu promeniti način na koji izgledate jednostavnim dodavanjem nekoliko filtera i napravljavanjem nekoliko manjih prilagođavanja. Ako imate akne ili ožiljke, mitisere ili tamne krugove, tehnologija može sve to ukloniti, čineći da izgledate kao da imate neverovatno čistu kožu. Međutim, može doći vreme kada ne možete zanemariti nesavršenosti na koži i želite postići zdravu i glatku kožu bez pomoći aplikacije na vašem telefonu.

Evo četiri saveta koji će vam pomoći da započnete svoje putovanje ka postizanju čišće kože:

Unapredite ishranu

Iako nezdrava hrana neverovatno ukusno zvuči, definitivno nanosi više štete vašoj koži i telu nego što bi trebalo, posebno ako je redovno konzumirate. Prerađena hrana, prekomerne količine ugljenih hidrata i čak alkohol mogu uništiti dobre bakterije u vašem crevnom traktu. Iako zdravlje creva može zvučati kao moda o kojoj influenseri pričaju da bi zaradili novac, veoma je važno brinuti o njemu i ima dubok uticaj na kvalitet vaše kože.

Umesto da povremeno posegnete za kesom čipsa ili masnim hamburgerom, radije jedite domaći burger sa povrćem u mesnom delu! Takođe možete dodati voće u svoju ishranu u vidu smutija i sokova. Ako želite nešto da pojedete i priuštite sebi malo užitka, zamenite industrijske čokoladne štangle sa nekoliko kockica tamne čokolade! Unapređivanjem ishrane i prelaskom na zdraviju ishranu, uključujući antioksidanse i vitamine, poboljšavate zdravlje creva i kože.

Vežbajte što češće

Iako je zdrava ishrana važan prvi korak ka zdravoj i glatkoj koži, to ne znači da se vaše putovanje tu završava. Morate uključiti redovnu fizičku aktivnost u svoju svakodnevnu rutinu. Vežbanjem nekoliko puta nedeljno osiguravate protok krvi kroz kožu. Vežbanje takođe pomaže sagorevanje kalorija i smanjenje unutrašnjeg zapaljenja! Ako se ne osećate prijatno odlaskom u teretanu, možete početi tako što ćete na početku dana ići na šetnju od 15 minuta. Kretanje tela vam pomaže da se oznojite, a znoj vam omogućava da se oslobodite nečistoća koje zapušavaju pore.

Pobrinite se da dovoljno spavate i odmarate

Kada ne dozvolite svom telu da se odmori i oporavi od svakodnevnih aktivnosti, stres se manifestuje na vašoj koži. Dok spavate, vaše telo se popravlja i oporavlja od iscrpljenosti i stresa. Dovoljnim snom usporavate proces starenja tela. Ako ne dobijete dovoljno odmora i sna, možete dozvoliti prerano starenje kože.

Hidrirajte kožu iznutra

Voda je vaš najbolji prijatelj. Ispera toksine iz tela i hidrira ćelije! Osigurajte da svakodnevno pijete barem litru vode. Voda je jedan od najboljih načina da poboljšate kožu, posebno ako imate ograničen budžet i ne možete ulagati u mnogo proizvoda za negu kože. Ako radite od kuće, držite flašicu vode na stolu i povremeno pijuckajte iz nje. Pre nego što to shvatite, potrošićete celu flašicu!

Iako nismo prvi koji dele navedene savete, znamo da postoje trenuci kada je lako zaboraviti preduzeti male korake prema nezi kože. Ako imate zauzet raspored i ne možete se obavezati da preduzmete sve korake pomenute u ovom vodiču, nemojte se brinuti. Sve dok počnete malim koracima i uložite malo napora, vaša koža će slediti taj primer i na kraju vam biti zahvalna.

Poslušajte i nekoliko trikova za negovanu kožu I kosu kod kuće Tamare Ćosić (Lepa svaki dan)

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.