8 načina da povratite ljubav u odnosima

Nema savršenih odnosa. Biće uspona i padova, bez obzira koliko volite svog partnera. Šta treba da uradite kada osetite da je ljubav nestala? Nema ništa loše u tome da se povremeno ne slažete i raspravljate, ali ako imate osećaj da se samo svađate, vreme je da se povučete korak unazad i pokušate ponovo da pronađete ljubav. Evo osam načina da počnete obnavljati svoj odnos i vratite tu ljubav.

Razumevanje da je ljubav glagol

Ako želite da osećate romantiku u svojim odnosima, ključno je imati na umu da ljubav nije samo emocija. “Ljubav je akcija.” Nešto činite da je pokažete. Pokazujete ljubav prema svom supružniku tako što ostajete prisutni i usklađeni s njim. Posvećujete im pažnju, dodirujete ih i gledate. Stavljate njihove potrebe ispred svojih.

Ako izdvojite vreme da budete sa svojom voljenom osobom i stvorite siguran prostor gde ljubav može da napreduje, ako niste sigurni kako možete to da postignete, možete potražiti pomoć ili resurse koji će vam pomoći da shvatite načine za povezivanje sa svojim partnerom na intimniji način.

Pružite jedno drugom malo prostora

Važno je da zadržite svoj lični identitet unutar odnosa. Svako od vas mora imati svoje sopstvene interese, hobije i prijateljstva. Razdvajanje vam može omogućiti da više cenite jedno drugo kada ste zajedno. Takođe je važno znati kako da se oslonite na sebe emocionalno kako biste osigurali da niste zavisni od svog partnera za sve.

Razgovarajte o svojim osećanjima

Važno je da razgovarate sa svojim partnerom o osećanjima koja imate kako biste održali dugotrajnu i ugodnu vezu. Ako osećate da nešto nije u redu ili da niste srećni, obavezno razgovarajte sa svojim partnerom. To može lako da se pretvori u veće probleme. Zato sprečite to već u korenu tako što ćete rano i često razgovarati o svojim emocijama.

Morate biti voljni da oprostite i zaboravite

Da biste obnovili ljubav prema svom partneru, ključno je da budete sposobni da oprostite. To znači da morate biti sposobni da se oslobodite svog besa prema svom partneru i da zaboravite sve prethodne nesuglasice ili rasprave. Ako to možete da uradite, to će pokazati vašem partneru da ste zaista odlučni da izgradite svoj odnos.

Više obratite pažnju na kvalitetno provedeno vreme zajedno

Kada je u pitanju provođenje kvalitetnog vremena sa svojim voljenima, važno je biti svestan. To znači da ćete uložiti napor da provodite vreme sa svojim voljenima bez ometanja. To znači da nema telefona, televizora ili posla. Vi i vaš partner se fokusirate jedno na drugo.

Ovaj trenutak kvaliteta ne mora biti ništa posebno. Može biti jednostavno kao što je ispijanje espressa ujutro ili šetnja nakon večere. Važno je da oboje budete prisutni jedno s drugim i pažljivo slušate ono što svako govori.

Redovno angažovanje sa partnerom pomoći će održavanju plamena u vašem odnosu. Pomaže vam da se nosite sa bilo kakvim problemima koji se mogu pojaviti tokom projekta.

Prioritetizujte fizički kontakt

Kada se prvi put zaljubimo, sve deluje sveže i uzbudljivo. Ne možemo prestati voleti svog partnera i neprestano smo u dodiru, bilo da se radi o dodirivanju ruku, grljenju ili čak seksu. Međutim, kako vreme prolazi i postajemo udobni u vezi, lako nam je da izgubimo fizički dodir iz vida. Prestajemo da budemo toliko nežni i mogli bismo početi spavati u razdvojenim krevetima.

Ako želite da ponovo oživite ljubav u vašem braku, morate fizički dodir učiniti prioritetom. Planirajte vreme za grljenje na kauču ili večeri masaže, gde ćete se međusobno masirati. Pokušajte da poljubite svoje voljene svaki put kad se pozdravljate i odlazite.

Dodir je jedna od najosnovnijih ljudskih potreba i ključan je za ugodan i zdrav odnos. Nemojte odlagati kontaktiranje svog partnera danas!

Zamolite Boga da blagoslovi vaše veze

Ako ste zaljubljeni, lako je moliti se za vašu ljubavnu vezu. Međutim, molitva je ključna za ugodan i zdrav odnos. Važno je i korisno da molitveno vreme postane deo vaše rutine. To je način komuniciranja s Bogom o vašem odnosu i traženja Njegovog vođstva i pomoći.

Evo nekoliko stvari za koje možete moliti u svom odnosu:
  • Molite za otvorenu komunikaciju između vas i vašeg supružnika. Molite da možete otvoreno komunicirati jedno s drugim o svojim potrebama, osećanjima i željama.
  • Zamolite za poverenje svog partnera. Osigurajte se da ste u stanju da se potpuno međusobno poveravate i da između vas nema tajni.
  • Molite za strpljenje dok se suočavate s teškim trenucima u vašem odnosu. Osigurajte se da ste saosećajni jedno prema drugome kad se suočite sa napetostima i teškim vremenima.

Zaključak

Teško je održavati romantiku u vezi, ali definitivno je vredno truda. Ako osećate da vaš odnos može koristiti podsticaj, isprobajte neke od ovih predloga i vidite kako stvari idu. Zatim je na vama i vašem partneru da osigurate da vatra ostane upaljena.

Ostavite komentar