6 trikova za savršen selfi u teretani

Kažu da su selfiji većina fotografija objavljenih na društvenim mrežama ovih dana. Termin „selfi“ je zvanični termin koji je prepoznat u vrhunskim rečnicima engleskog jezika i čak je pre nekoliko godina dobio nagradu za reč godine – priznanje koje se daje rečima koje su imale značajan uticaj na govornike širom sveta.

Ako idete u teretanu dok stežete mišiće ispred ogledala u teretani, ovo može biti savršeno vreme za selfi. Na kraju krajeva, nema boljeg vremena da pokažete rezultate vežbanja brzim selfi snimkom. Međutim, izazov je znati koji trik koristiti da napravite savršen selfi koji laska vašim dobicima.

Srećom, nije vam potreban profesionalni fotograf da biste napravili savršen selfi u teretani.

Različite savete i trikove da napravite neverovatan selfi u teretani

1.Budite samopouzdani i svesni svog okruženja

Možete da napravite savršen selfi samo ako izbegavate da postanete samosvesni kada pozirate u ogledalu dok se pripremate da snimite svoj selfi. Da biste najbolje olakšali svoje živce, možete pogledati selfije u teretani drugih pojedinaca kako biste prikupili potrebnu hrabrost. Na ovaj način ćete znati neke od najboljih poza koje možete napraviti i time povećati svoje samopouzdanje.

I zapamtite, samopouzdanje je ključno za dobijanje izvanrednog selfija u teretani. Uz to, prilagođavanje osmeha pomoću Facetune-a može vam pomoći da izgledate samopouzdanije. Imajući ovo na umu, trebalo bi da se sklonite od okoline kada želite da snimite najbolji selfi. Takođe treba da razmotrite susedna područja kako biste izbegli snimanje nepotrebnih scena drugih ljudi koji bi mogli biti u pozadini.

2.Poboljšajte svoje osvetljenje

Osvetljenje je kritično kada pravite selfi u teretani. Uz odgovarajuće osvetljenje, možete da promenite prosečnu fotografiju u neverovatnu sliku čak i ako kvalitet vaše kamere nije tako dobar. U idealnom slučaju, najbolje je koristiti prirodno svetlo kada pravite selfi u teretani. Znači, trebalo bi da pronađete prozor koji daje prirodno svetlo pre nego što snimite selfi.

Uz to, možete koristiti i veštačko osvetljenje, jer vam omogućava da pravite uglove na svom telu, kako biste drugima bolje prikazali svoju teško zarađenu fizičku formu. Korišćenje odličnog osvetljenja značajno smanjuje vidljivost senki i podočnjaka.

3.Pronađite savršen ugao

Da biste snimili savršen selfi u teretani, važno je da pronađete sjajan ugao koji pravilno ističe jake ključne tačke. Stoga, uverite se da ste malo nagnuti kada ste okrenuti ka kameri. Ne bi trebalo da budete direktno okrenuti ka kameri jer će vaše telo izgledati šire. Ali kada se suočite sa kamerom sa blagim uglom sa strane, moći ćete da naglasite svoju građu.

Savršen selfi u teretani bi trebalo da učini da vaša figura izgleda lepo. A da bi vam ruke izgledale vitkije, izbegavajte da ih postavljate blizu tela. Pored toga, izbegavajte da snimate selfije odozdo jer to nije laskavi ugao. Ako više volite da koristite opciju samookidača, postavite kameru na nešto što je u visini vaših očiju.

4.Koristite glavno sočivo svog telefona

Nema sumnje da je prednja kamera na vašem pametnom telefonu ili fotoaparatu obično pogodna za snimanje savršenog selfija. Ali sočivo koje se nalazi na zadnjoj kameri ima veću rezoluciju slike, zbog čega je idealno za pružanje neverovatnog kvaliteta. Razmislite o korišćenju zadnje kamere jer će vam ponekad pomoći da snimite slike visokog kvaliteta (iako zvuči staromodno).

5.Znajte kada da koristite blic

Kao što je ranije pomenuto, prirodno svetlo je idealno za snimanje savršenih selfija. Ipak, šta ako vam se desi da snimite selfije nakon zalaska sunca? Moraćete da koristite aplikacije koje sadrže funkcije blica, koje vam omogućavaju da pravite odlične fotografije tokom mraka.

Sa baterijskom lampom možete sa sigurnošću da snimate slike u oblastima koje nisu dobro osvetljene – ali pazite, jer će ove slike možda zahtevati kasnije uređivanje ili ispravke zbog senki.

6.Slikajte više fotografija

Gotovo je nemoguće dobiti savršenu fotografiju po prvi put. Stoga, ako vaš telefon ima dovoljno memorije za skladištenje, iskoristite ga tako što ćete snimiti više slika. A kada izađete iz teretane, pregledajte različite slike, da biste videli koja je najbolja.

Zaključak

Nakon što pročitate ovaj vodič, postoji veća šansa da ćete poboljšati svoje selfije dok ste u teretani. Uz ove uvide, moći ćete da osigurate da su selfiji u teretani koje snimite uvek fantastični. I dok vam ovi trikovi neće pomoći da postanete profesionalni fotograf, oni će vam zaista biti od koristi kada želite da snimite jasne i savršene selfije u teretani kojima možete da se pohvalite prijateljima ili na društvenim mrežama. 

Odricanje od odgovornosti
Sadržaj nije namenjen da bude zamena za profesionalni medicinski savet, dijagnozu ili lečenje. Uvek tražite savet svog lekara ili drugog kvalifikovanog zdravstvenog radnika o svim pitanjima koja imate u vezi sa zdravstvenim stanjem.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.