10 saveta stilskih žena sa trendi odećom

Odevanje pametno i stilski svakog dana je teška veština koju je teško savladati. Srećom, sastavili smo 10 saveta žena od stila sa trendi odećom koje bi svaka žena trebala znati. Možda deluju sitno i jednostavno, ali ovi korisni saveti će napraviti revoluciju od vaših svakodnevnih odevnih kombinacija. Bez obzira da li idete na posao, izlazite na piće ili imate nedeljni ručak, ovi saveti će vam pomoći da izgledate trendi i sjajno svaki put kad napustite kuću.

Ipak, tajna leži u nekim važnim pravilima, ukoliko želite naučiti kako da izgledate i kombinujete sa stilom, a da pritom ne investirate u potpuno novu garderobu.

1. Iskoristite zaboravljenu garderobu

Kada je u pitanju stil i trendi odeća za žene, organizacija i uređivanje vaše garderobe su veoma važni. Kako možete stvoriti sjajnu kombinaciju kada ne možete videti šta imate? Obezbedite komad garderobe na koji možete da se oslonite. Prvo očistite orman, donirajte ili prodajte stvari koje ne nosite ili vam se ne sviđaju.

Zatim pažljivo sortirajte preostalo. Ikonična malena crna haljina, savršeno pristajući farmerke, klasični sako, jednostavna majica sa neutralnim dugmadima i ležerna kožna jakna (ili teksas jakna). Okačite ono šta želite da okačite, a ostalo presavijte. Takođe, pripremite držač za cipele radi lakšeg vizualizovanja kompletne kombinacije. Investiranje u osnove kombinovanja i učenje kako stilizovati odeću su ključni za stvaranje skladnog izgleda.

Nakon toga, vaša garderoba će biti mnogo inspirativnija, i rešićete se trenutaka kada nemate šta da obučete.

2. Pronalaženje ravnoteže između gornjeg i donjeg dela

Manekeni na pisti lako stvaraju kombinacije potpuno labavih ili uskih odevnih predmeta, ali u stvarnosti to nije tako jednostavno. Uravnotežene proporcije su stil odevanja koji stvara celokupnu estetsku harmoniju. Za većinu nas, uspešan izgled zavisi od pravilne ravnoteže. To se može postići nošenjem odeće koja odgovara vašem telu. Ako želite da eksperimentišete sa obimnom odećom ili neobičnim oblicima, zadržite ostatak izgleda prilagođen i trendi.

Stoga je važno planirati odeću koja se međusobno dopunjuje. Ako nosite dukserice i hoodie, kombinujte ih sa uskim pantalonama, a ako nosite široke pantalone ili punu suknju, probajte da ih uklopite sa pristajućom ili kraćom majicom. Samo se potrudite da saznate više o odevnom stilu i bićete sposobni da se osećate samouvereno.

3. Isprobajte metodu jedan u, jedan van

Sada imate garderobu spremnu da pokaže vaš osveženi stil. Da biste to održali, morate biti disciplinovani. Zapamtite da je cilj preuređene garderobe da imate izbor odeće koju redovno nosite kako biste se osećali samouvereno.

Tokom vremena, sistem treba primenjivati kako bi se sprečilo prekomerno nakupljanje. Odličan način da to postignete je da upravljate svojom organizacijom tako što ćete ukloniti neke stvari svaki put kada dodate nešto novo. Kada kupujete nove farmerke ili dugorukavni kardigan, trebalo bi da se oslobodite nekih drugih stvari. Sve mora imati svoju svrhu u vašem ormanu, tako da znate da je tu i da se ne izgubi u neredu.

4. Osigurajte da vam odeća savršeno pristaje

Jedan od ključeva da bilo koja kombinacija izgleda dobro je angažovati dobrog krojača. Odevni komadi po meri ne samo da izgledaju sofisticirano, već i pružaju veću udobnost. Pantalone koje vuku po podu i haljine koje su nezgrapne i stisnute ne izgledaju stilizovano. Kada vaša kapsulna garderoba dobro pristaje vama, možete početi da eksperimentišete sa oversized i manjim komadima koji vam se čine modnim, a ne neurednim.

5. Napustite svoju zonu komfora

Isprobavanje nečeg novog nikada nije loše. Bilo da je to živahna nova nijansa koja se ističe iz uobičajene neutralne palete ili tranzicija sa uskih farmerki na dečački kroj, odličan stil dolazi iz probanja novih stvari. Ko zna kakve trendove možete otkriti!

6. Budite spremni za svlačionicu

Ne kupujte ako niste spremni za suočavanje sa svlačionicom. Ako ste previše zauzeti ili umorni da ih isprobate, trebali biste sačekati i ići u kupovinu u drugom trenutku. Krojevi i veličine se razlikuju u online prodavnicama i dizajnu, pa je veoma važno isprobati ih, posebno ako ne želite da ih kasnije vraćate. Takođe, ne zaboravite da se obučete sa komadima koje želite kupiti kako biste dobili najbolju perspektivu. Nošenje visokih potpetica, isprobavanje večernje haljine i odgovarajućeg donjeg veša uvek je bolje od patika i sportskog grudnjaka.

7. Pokazivanje prave količine kože

Pokazivanje prave količine kože je ključno za odličnu večernju kombinaciju. Pokažite samo jedan deo svog tela da biste postigli pravi izgled. To takođe ispunjava zahtev za trendi odeću za žene. Ako su vaše noge vaša najistaknutija karakteristika, odaberite mini haljinu s dolčevitim dugim rukavima. Ako želite naglasiti duboki V izrez, birajte punu dužinu. Kada ste u nedoumici, pokušajte otkriti manje, a ne više. Previše otkrivene kože često izgleda malo neuredno, ali malo verovatno izgleda elegantno.

8. Kombinujte uzorke i teksture

Vreme je da se usklade torbe i cipele. Kombinacija tekstura i uzoraka je hrabar modni izraz. Možete početi sa neutralnim uzorcima poput pruga i suptilnim teksturama poput kože i pletiva, a zatim dodati male šljokice i uzorke (poput marame, kravate ili torbice) da biste videli šta vam odgovara.

9. Godine su samo broj

Kada isprobavate novi trend ili stvarate nešto što vam privlači pažnju, ne dozvolite da vas broj ograničava u isprobavanju novih stvari. Imaš 62 godine i želiš nositi farmerke kao neki dečko? Učini to! Imaš 22 godine i želiš preći na poslovnu garderobu? Okuraži se i obuci se tako!

10. Pronađi svoj stil

Razvijanje ličnog stila može potrajati godinama, ali možete početi stvaranjem panela raspoloženja. Zapamtite, lični stil je eksperimentisanje. Nikada nećete znati koji sjajan izgled vas čeka dok se ne nađete u svlačionici. Kategorije muške i ženske odeće ne bi trebale određivati kako kupujete. Posvetite vreme za igru sa bojama i oblicima kako biste pronašli onaj koji odgovara vašem jedinstvenom telu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.