10 nezaobilaznih atrakcija na Batamu za putnike iz Singapura

Postoji nekoliko atrakcija na Batamu koje su sjajne opcije za posetioce. Možete se ukrcati na trajekt za Batam da biste stigli na odredište. Trajekti saobraćaju do Batam Centra iz Harbourfronta ili Tanah Mera. Batamsko ostrvo udaljeno je samo sat vremena od Singapura i deo je provincije Riau Islands u Indoneziji. Jedan od najpopularnijih trajektnih servisa do Batama je putem operatera Batam Fast. Destinacija je bezvizna i privlači veliki broj putnika iz Singapura i Malezije.

Batam Island nudi mnoštvo posebnih doživljaja za posetioce.

Neke od najzanimljivijih atrakcija ovde uključuju sledeće:

Nongsa plaža – Nongsa plaža je jedna od najpopularnijih na Batam ostrvu. Možete je doći sa Singapurskog aerodroma za samo 25 minuta. Ova plaža pruža prelep pogled na horizont Singapura. To je obavezna atrakcija na Batam ostrvu koja nudi mir i prelepe vode, kao i nekoliko drugih atrakcija i aktivnosti. Nabavite kartu za brzi trajekt za Batam da biste doživeli lepotu Nongsa plaže.

Ostrvo Putri – Ostrvo Putri nije daleko od Nongsa plaže. Možete se prevesti brodom sa Nongsa plaže. Na ovom ostrvu možete stići za 5-10 minuta. Ova plaža je relativno nova i privlači veliki broj turista i vikendom. Ovo je još jedna atrakcija koju treba posetiti dok ste na Batam ostrvu.

Mangrove Pandang Tak Jemu – Ovo mesto nije daleko od područja Nongsa i naći ćete prelepu mangrovu šumu. Mangrove Pandang Tak Jemu je idealno mesto za fotografisanje prirode u svoj svojoj lepoti. Naići ćete na prelepo drveće i drvene table sa motivacionim citatima. Samo letovalište je idealna opcija sa čistom atmosferom na raspolaganju posetiocima. Postoji nekoliko opcija smeštaja za porodice, parove i velike grupe putnika. Ovo je jedno mesto koje svakako treba posetiti.

Golf tereni – Batam Island nudi nekoliko golf terena koje ne biste trebali propustiti. Ljubitelji golfa mogu birati između terena poput Tering Bay Golfa, Sukajadi Golf terena i Palm Spring Golfa. To su golf tereni koji vredi istražiti.

Barelang most – Barelang most je jedna od najvećih atrakcija koje treba uključiti u svoju posetu Batam ostrvu. Ovaj most povezuje ukupno tri ostrva, a ime Barelang mosta obuhvata Galang, Batam i Rempang. Ima skoro šest mostova, a simbolični prvi most je impozantan kreacija sa stilskom strukturom.

Batamska džamija – Batamska džamija je najveća na celom Batam ostrvu. Nalazi se na odličnoj lokaciji, samo tri minuta udaljenoj od međunarodnog terminala za trajekte Batam Centar. Takođe je samo pet minuta udaljeno od međunarodnog aerodroma Hang Nadim. Nagoya je takođe udaljena 15 minuta od ovog rajskog odredišta. Na brdu u blizini džamije nalazi se čuvena dobrodošlica Batamu.

Kulturni spomenici

Vihara Duta Maitreya Batam – Ovaj spomenik udaljen je samo 14 kilometara od poznatog aerodroma Hang Nadim. Možete stići do spomenika automobilom za samo 15-16 minuta. Takođe možete stići za deset minuta od popularnog međunarodnog terminala za trajekte Batam Centar. Vihara je destinacija za budističke rituale i molitve. Ovde ćete pronaći i poznatu obrazovnu instituciju koja nudi celokupni obrazovni okvir od vrtića do univerziteta.

Nagoya Hill – Nagoya Hill prostire se na ogromnih 8,9 hektara i poznat je po svom tržnom centru Nagoya Hill Mall. To je savršeno mesto za kupovinu sa velikim izborom proizvoda po pristupačnim cenama. Kupovina ovde je jedna od ključnih atrakcija prilikom posete Batam ostrvu.

Batam City Square – Batam City Square ili BCS je popularno mesto za kupovinu. Nalazi se centralno usred ovog prelepog ostrva. BCS je fantastično područje za rekreaciju i zabavu. Pulau Abang – Pulau Abang je prelepo ostrvo koje se nalazi južno od Batama u provinciji Riau Arhipelago.

Pulau Abang je divno tropsko ostrvo sa prelepim vodama, koralima, mangrovama i palmama. Poznato je i kao ostrva Abang koja su popularna za jednodnevne izlete za ronjenje i snorkeling. Ovo neverovatno mesto za ronjenje okruženo je nekoliko manjih ostrva koja su uglavnom zaštićena područja za korale, a Abang Island pokriva samo 10 kvadratnih kilometara. Ovo su najvažnije atrakcije koje vredi posetiti na Batam ostrvu.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.