Sve što treba da znate o hiperbaričnoj terapiji kiseonikom

Hiperbarična terapija kiseonikom je postala sve popularniji pristup za poboljšanje zdravlja i olakšavanje raznih medicinskih stanja. Svi znamo koliko bolno to iskustvo može biti. Ljudsko telo je divno napravljeno tako da ima ogromne prirodne moći zarastanja. Većina rana ili oboljenja se vremenom mogu prirodno zalečiti. Ali proces zarastanja može potrajati određeno vreme, čak i duže nego što biste očekivali. Zato su ljudi za ozbiljne rane izmislili čarobni proces koji se naziva Hiperbarična kiseonična terapija.

Centralna komponenta ove terapije je hiperbarična komora, prostor sa posebnim uslovima pritiska i koncentracije kiseonika, koja igra ključnu ulogu u postizanju terapijskih efekata. U nastavku, saznajte više o tome kako hiperbarična komora funkcioniše i na koji način doprinosi beneficijama ove terapije.

Prednosti

Hiperbarična terapija koseonikom može izlečiti mnoge ozbiljne zdravstvene probleme kao što su povrede usled zračenja ili teški opekotine, apsces mozga, infekcije koje uništavaju tkivo i mnoge druge rane koje ne zaceljuju. Postoji mnogo mesta gde možete lako dobiti hiperbaričnu kiseoničnu terapiju u Londonu.

Najbolja stvar kod ove čarobne terapije je što je neinvazivna metoda koja ne zahteva igle i nema incizija. Sve što treba da uradite je da se lezite i dozvolite vašem telu da uđe u hiperbaričnu komoru u specijalizovanim klinikama ili bolnicama u Londonu. Hiperbarična komora izgleda malo kao svemirski brod, ali nemate razloga za brigu. Ova terapija će samo koristiti vašim ranama ili medicinskim stanjima.

Ako ste osoba koja pati od rana povezanih sa dijabetesom, dozvolite nam da vam kažemo da je hiperbarična kiseonična terapija ono što sada treba da izaberete. Jer svaka bezopasna rana može postati deset puta komplikovanija za osobu koja boluje od dijabetesa. Svaka takva rana kod osobe koja pati od dijabetesa treba ozbiljno shvatiti i pažljivo lečiti. Posebno ako imate bilo kakve rane na stopalima, one su sklonije oticanju i imobilizaciji, što može usporiti proces zarastanja. Pored toga, oštećenje nerava i problemi poput kurjeg oka su veoma česti kod osoba sa dijabetesom, što čini stopala osetljivijim na povrede nego kod normalne osobe. Takve rane mogu stvoriti veći problem u budućnosti za pacijenta, pa se moraju dobro i na vreme tretirati hiperbaričnom kiseoničnom terapijom u Londonu.

Hiperbarična komora dodaje pritisak vazduha i koncentriše isporuku kiseonika na ciljane povređene delove. Velika količina kiseonika reguliše moć zarastanja mitohondrija prisutnih u ćelijama, koja im daje potrebnu energiju za zarastanje rane. Ova terapija takođe privlači matične ćelije (ćelije za zarastanje) na povređeno područje, kako bi ubrzala proces zarastanja.

Boravak u hiperbaričnoj komori prilično je sličan opuštanju u sopstvenom krevetu, jedina razlika u odnosu na krevet je ta što ćete se prvobitno osećati pomalo čudno jer ste u zatvorenoj komori, ali to postaje normalno kada se opustite. U nekim dobrim bolnicama, hiperbarična komora u Londonu takođe ima televizor izvan komore, tako da osoba može provoditi vreme gledajući filmove ili emisije na televizoru dok su unutra. To pacijentu omogućava opuštanje i uživanje u celom procesu na miran način.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.