Ovako ćete urediti svoj stan u planinskom stilu

Kućni dekor u planinskom stilu se odnosi na stvaranje udobnog prostora u kome ćete se osećati kao da ste se povukli od gužve i užurbanosti svakodnevnog života. Ovaj stil je često inspirisan prirodnom lepotom planinskih pejzaža, sa toplim zemljanim tonovima, rustikalnim detaljima i udobnim nameštajem.

Napravite mesto za opuštanje

Razmislite o tome da određeni deo posvetite sebi kao zonu opuštanja. Čak i samo udobna ležaljka blizu prozora će napraviti promenu. Takođe ćete uspeti da obezbedite prirodnu sunčevu svetlost i pristup vazduhu napolju. Naravno, držite svoje omiljene aktivnosti za oslobađanje od stresa u blizini. Možda će knjiga ukrštenih reči ili difuzor esencijalnog ulja postaviti raspoloženje koje tražite. Ovakav prostor će učiniti čuda za vaš duh!

Drvene obloge i podovi

Ne samo nameštaj, već i zidovi, plafoni, grede i podovi daju osećaj topline. Da biste dobili ovaj osećaj u svoja četiri zida, možete, na primer, da pričvrstite delimičnu drvenu oblogu. Jeftinija alternativa je dekorisanje prostorija ramovima, garnišnama ili ukrasnim predmetima od drveta prirodnih boja. Ako u stanu postoji parket ili pod boje drveta, to treba da bude istaknuto, a ne da bude svuda prekriveno tepisima.

Slike sa motivom planine

Unesite planine u svoj dom fotografijama ili slikama. Slike sa alpskim motivima dopunjuju nameštaj u planinskom stilu i čine da se osećate kao da ste tamo. Za postizanje ovog efekta dovoljna je velika slika. Ne treba kačiti previše fotografija, postera ili crteža na zidove kako bi se održao minimalistički stil mnogih alpskih koliba i brvnara.

Stari svakodnevni predmeti na zidovima

Ne samo slike, već i drugi predmeti izgledaju dekorativno na zidovima i približavaju planine. Stare skije, zvončići, dereze ili slično su prikladne i privlače oči koje gotovo deluju kao umetnička dela. Da bi predmeti došli na svoje i da ne bi izgledali preopterećeno, trebalo bi da postavite samo jedan ili nekoliko njih u istu prostoriju.

Ostavite komentar

JoomBooz © 2024. All rights reserved.