6 najlepših bajkovitih gradova u Evropi

Ako razmišljate gde biste mogli da otputujete i uživate u prelepim pejzažima, onda definitivno treba da odludate po Evropi kako biste pronašli neke od najlepših gradova ovde. Ako tražite slikovite i prelepe lokacije, evo liste najčarobnijih gradova u Evropi koje biste trebali posetiti.

1. Kolmar, Francuska

Nalazi se u Alsaceu, Francuska, ovo mesto je šareno i prelepo. Kuće su male i dobro očuvane, dok su kamene ulice prelepo mesto za šetnju. Osim toga, kroz ceo grad prolazi mali kanal, što ga čini još lepšim. Možete videti odraz celog grada na kanalu, kao na nekoj bajkovitoj slici.

2. Grujere, Švajcarska

Grujere je prelepo i mirno mesto koje se nalazi blizu švajcarskih Alpa. U sredini grada nalazi se ogroman dvorac koji datira još iz 12. veka, što ovom mestu daje izgled kao iz bajke.

3. Halštad, Austrija

Ovo je definitivno mesto koje biste trebali da imate na vašoj listi. Nalazi se blizu Salcburga i do njega možete doći samo vozom. Ovaj mali grad ima samo 860 stanovnika i zbog toga je zadržao svoju malu i idiličnu prirodu. Osim toga, pejzaž oduzima dah, sa planinama koje okružuju čitavo mesto i kristalno čistim jezerom ispred grada.

4. Mostar, Bosna i Hercegovina

Prelep grad je poznat zbog svojeg Starog mosta, koji se nalazi iznad plavih voda i tačno u sredini grada. Ovo mesto ima prelepe planine koje ga okružuju, kao i male živopisne kuće u celom mestu.

5. Bled, Slovenija

Blejsko jezero je jednostavno prelepo. Osećaćete se kao da ste upravo zakoračili u bajku kada posetite ovo mesto. Čitav grad je okružen prirodom i zato su sve aktivnosti na otvorenom odlične.

6. Gijtorn, Holandija

Ovo selo je toliko staro da još uvek nema nikakvih puteva oko grada. Ovo holandsko selo takođe ima malu populaciju od samo 2.620 stanovnika. Jedini način da dođete do ovog grada je brodom, budući da nisu napravljeni putevi kako bi omogućili pristup automobilima. Osim toga, vredi posetiti ovo mesto zbog njegove šarene prirode koja okružuje celo selo, kao i svih prelepih mostova koje možete videti gde god da krenete.

Ostavite komentar